PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Διαμαρτυρία για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοΐο από Ιερείς


Διαμαρτυρία έστειλε γονέας, στο peristerinews.gr, με αφορμή τον χθεσινό αγιασμό στα σχολεία και την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοΐο από τους Ιερείς.

Αναλυτικά:

«Η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς αναμενόταν διαφορετική από τις συνηθισμένες. Πέραν των καθιερωμένων συστάσεων που θα κάναμε στα παιδιά μας θα έπρεπε να τα προετοιμάσουμε και για τη νέα πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν. Ξέρετε πόσο κόπο θέλει να πείσεις ένα εφτάχρονο ότι θα πρέπει να φοράει την μάσκα στο σχολείο? Η απάντηση είναι πάρα πολύ κόπο. Γκρίνια, κλάματα από το παιδί και ανησυχία του γονέα μήπως δεν αναπνέει καλά το παιδί και του συμβεί κάτι. Στο τέλος επικρατεί η λογική το παιδί πείθεται ο γονιός ηρεμεί και όλοι είναι έτοιμοι για τον αγιασμό και την παραλαβή των βιβλίων.

Φέτος είχαμε την χαρά να μας επισκεφτεί στο σχολείο μας (13ο και 33ο Δημοτικό Περιστερίου) για τον αγιασμό η διοίκηση του Δήμου μας. Ο δήμαρχος μας Κος Παχατουρίδης, ο αντιδήμαρχος παιδείας Κος Θεοδωράκος και άλλοι σύμβουλοι. Όλοι προβλεπόμενοι και τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοιό.

Αυτό που με λυπεί είναι η στάση των ιερέων που τέλεσαν τον αγιασμό. Δύο ιερείς καθ’ όλη την διάρκεια τόσο στον αύλειο χώρο όσο και στις εσωτερικές αίθουσες του σχολείου περιφέρονταν χωρίς μάσκα. Ούτε καν για τα προσχήματα να φοράει ο ένας εκ των δύο. Μπορεί να πρόκειται για ιερείς τους οποίους σέβομαι απεριόριστα αλλά όπως όλοι μας ούτε αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά και πρόκειται να τους δώσουμε το σωστό παράδειγμα για αυτό που πρέπει να πράξουν.
Λυπάμαι πολύ γιατί όλα αυτά έγιναν παρουσία της διοίκησης του Δήμου, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και όλοι τους είχαν μάτια ερμητικά κλειστά. Λυπάμαι πολύ γιατί κανείς δεν είχε την τόλμη να εφαρμόσει την λογική. Λυπάμαι πολύ γιατί το παιδί μου όταν με ρώτησε δεν είχα απάντηση να του δώσω.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω να προσβάλω με την συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας την θρησκεία μας και την εκκλησία μας καθώς οφείλω να αναφέρω ότι σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας τηρήθηκαν από τους ιερείς τα απαιτούμενα μέτρα και πραγματοποίησαν τον αγιασμό φορώντας μάσκες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment