PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Αρνητικοί με τα νέα μέτρα οι μαγαζάτορες


Τα νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν για εμβολιασμένους και μη πελάτες βάζουν σε προβληματισμό τους ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης στο Περιστέρι.

Όπως αναφέρουν αρκετοί μαγαζάτορες τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση μιας και δεν θέλουν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις με πελάτες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τις 15/7 θα ξεκινήσει η λειτουργία ειδικής εφαρμογής που θα χρησιμοποιείται από τα μαγαζιά εστίασης για τον έλεγχο στην είσοδο.

Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (σε covid-free χώρους) και των τεστ σε μικτούς χώρους (rapid test ή PCR).

Από τις 15/7 θα ανοίξουν οι κλειστοί χώροι συνάθροισης με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μπορούν να επιλέξουν αν θα αυξήσουν τη χωρητικότητά τους για να καταστούν αμιγείς χώροι.

Όλα τα παραπάνω βάζουν σε μια δύσκολη διαδικασία του μαγαζάτορες αφού θα πρέπει να περνάνε εν ολίγοις από «Face Control» τους πελάτες.

Πέρα από αυτό τα μαγαζιά θα στιγματιστούν σε covid-free και μη κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα προσέλευσης και επιλογής από τους πελάτες.

Ακόμα ένα αρνητικό ενδεχόμενο που θα λάβει χώρα θα είναι π.χ. σε μια παρέα 5 ατόμων οικογένειας ο ένας από τους πέντε να μην είναι εμβολιασμένους. Με τις μέχρι τώρα οδηγίες ο ανεμβολίαστος πολίτης δεν θα μπορεί να ακολουθήσει του υπόλοιπους τέσσερις εμβολιασμένους σε αμιγή χώρο.

Γίνεται κατανοητό πως τα νέα μέτρα θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα και οπωσδήποτε έχουν ως στόχο την αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών στην κοινότητα.

Είναι όμως κατάλληλες οι συνθήκες για να λειτουργήσουν αυτά τα μέτρα;

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης η κατάσταση για τα μαγαζιά τους έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού ήταν κλειστοί για πάρα πολύ καιρό και κρίνεται αναγκαία η ελάφρυνση των μέτρων για όλους τους πολίτες χωρίς περιορισμούς.

Δεν είναι λίγα τα καταστήματα στο Περιστέρι που διαθέτουν μεγάλους εσωτερικούς χώρους, τους οποίους έχουν κλειστούς, με τα έσοδα τους να μην βγάζουν ούτε τις απλές υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment