PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Αποκαλυπτήρια προτομής Μακαριστού Χρυσοστόμου


Μια ημέρα μνήμης (28/1) στο Μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο (Ζαφείρη) αφιέρωσε η Μητρόπολη Περιστερίου με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμμετοχή τους στην πνευματική αυτή ημερίδα και αναφέρθηκε για τον μακαριστό προκάτοχο του.

Χαιρετισμούς μετέφεραν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και ο εκρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος.

Η εκδήλωση είχε προβολή φωτογραφιών του Μακαριστού και μια ταινία με τίτλο «Η σιωπηλή σχολη» με αποσπάσματα από την ζωή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ομιλητές ήταν η αδερφή του Μακαριστού κ. Ανδριανή Ζαφείρη με θέμα: «Οδοιπορικό ζωής του μακαριστού Χρυσοστόμου από την Μεγαλόχαρη στο Περιστέρι». Ο καθηγητής Μιχάηλ Τρίτος με θέμα : «Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος ο Χαλκίτης, θεολόγος, ο ιεράρχης».

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Η αρχιερατική και ποιμαντική διακονία του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου(Ζαφείρη).

Και τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ με θέμα : «Η διορθόδοξη και διαχριστιανική παρουσία και συμβολή του Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου (Ζαφείρη) 1978-2019».

Συντονιστής της ημι-ημερίδας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τον οποίο συνδέουν πολλά χρόνια με την Μητρόπολη Περιστερίου.

Αμέσως μετά οι Μητροπολίτες κλήρος και λαός έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής στην είσοδο του Επισκοπείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment