PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Αποφασίστηκε η σύναψη δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ!


Την αναγκαιότητα σύναψης δανείου για την απόκτηση δεσμευμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου 2021, αποφασίστηκε η έναρξη διερεύνησης σύναψης δανείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, Αλέξιος Σταυρούλιας.

Όλοι οι ομιλητές από κάθε παράταξη τόνισαν πως το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα που έχουν επέλθει στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Παρότι το θέμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση από τον Δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη, με τους Αντιδημάρχους κ. Σταυρούλια και κ. Λύκο να αναλαμβάνουν τις αρχικές τοποθετήσεις.

Οι δυο Αντιδήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τους δεσμευμένους χώρους και να αγοραστούν ώστε να δημιουργηθούν χώροι προς όφελος της κοινωνίας.

Το πλάνο της δημοτικής αρχής αποσυντονίστηκε έπειτα από την ψήφιση νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών που επιβάλλει εντός έξι μηνών από δήλωση του ιδιοκτήτη την αγορά ή την αποδέσμευση όλων των δεσμευμένων χώρων κάθε Δήμου.

Κάποιοι ιδιοκτήτες δεσμευμένων χώρων στο Περιστέρι προχώρησαν στις αιτήσεις βάσει του νόμου και έτσι οδήγησαν το Δήμο στο αδιέξοδο της δανειοδότησης.

Όπως ανέφεραν από τη Διοίκηση στόχος της είναι η αγορά όλων των δεσμευμένων χώρων και σε πρώτο στάδιο η διερεύνηση της οικονομικής υπηρεσίας θα γίνει για δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της παραχώρησης κάποιου σοβαρού ποσού από το Κράτος προς τους Δήμους αφού το ποσό που έχει προβλεφθεί για όλους τους Δήμους της Ελλάδας μέσω του Πράσινου ταμείου είναι 11 εκατομμύρια.

Εννοείται πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Περιστερίου δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την αγορά κάποιου δεσμευμένου χώρου αφού ήδη έχουν προβλεφθεί για άλλες ανάγκες του Δήμου (εργαζόμενοι, καθαριότητα, φωτισμός, ταμείο ασφαλείας).

Αντιδράσεις για τη σύναψη του δανείου για διαφορετικούς λόγους είχαμε από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης τόσο για τη διαδικασία της λήψης του δανείου όσο και για το ποσό που τελικά θα λάβει ο Δήμος.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για το θέμα πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία που έληξε με 27 θετικές, 3 αρνητικές και 1 λευκή ψήφο.

Δείτε όλη τη συζήτηση για το θέμα στο παρακάτω video:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Leave a Comment