PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειάρχης Αττικής: «Οι Δήμοι και οι υπόλοιποι φορείς υλοποίησης να τρέξουν πιο γρήγορα τις πληρ


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τυχόν καθυστερήσεις ή γραφειοκρατικές εμπλοκές που ανακόπτουν την πρόοδο υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τυχόν καθυστερήσεις ή γραφειοκρατικές εμπλοκές που ανακόπτουν την πρόοδο υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013 σε επίπεδο προσκλήσεων, εντάξεων και πληρωμών, απευθύνεται σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Προγράμματος και υπογραμμίζει την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την κάλυψη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης:

«Οι υποχρεώσεις της χώρας, απαιτούν συγκεκριμένη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, ως μέρος του ΕΣΠΑ, φέρει και τις δικές του υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, καλώ όλους τους φορείς υλοποίησης (Υπουργεία, Δήμους, Οργανισμούς, Νοσοκομεία κλπ.) να επισπεύσουν και να μεγιστοποιήσουν τις διαδικασίες πληρωμών στα ενταγμένα έργα τους έως το τέλος Δεκεμβρίου 2012, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε την εντατικοποίηση της προσπάθειας. Οι φορείς υλοποίησης του ΠΕΠ (και δεν εξαιρώ την Περιφέρεια Αττικής) οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σαν μία διαρκή μάχη. Στην κατεύθυνση αυτή είναι επιβεβλημένη η ενεργοποίηση και η εγρήγορση όλων, έτσι ώστε με συνεχή παρακολούθηση των έργων και συνεργασία με τους δικαιούχους, το πρόγραμμά να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, ακόμα πιο αποδοτικό, ακόμα πιο παραγωγικό και χρήσιμο για την τόνωση της οικονομίας του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές, τομεακές ή άλλες στρατηγικές.

Όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε.

Άλλωστε, υπενθυμίζω ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της απένταξης των έργων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment