PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την ενίσχυση των ΜμΕ


Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου αριθμού αιτήσεων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής που προβλέπει την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσα από τη διάθεση ποσού ύψους 200 εκ. ευρώ, και για την καλύτερη διαχείριση αυτών, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), αναπροσαρμόζονται οι ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης της υποβολής των αιτήσεων ως ακολούθως:

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis θα είναι, σύμφωνα με τις νέες ημερομηνίες, από τις 23/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 20/11/2020 και ώρα 15.00.

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής σύμμαχος στις ΜμΕ

Ανάσα ζωής σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, των οποίων οι δραστηριότητες επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας για τη στήριξη τους 200 εκατ. ευρώ μέσω ειδικού Προγράμματος του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020).

Το γεγονός χαιρέτησε με ενθουσιασμό ο επιχειρηματικός κλάδος και τα συλλογικά του όργανα, εκπρόσωποι των οποίων κάνουν λόγο για «ένεση ρευστότητας» και «ανάχωμα» στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη δράση, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που αποτελεί και την «ραχοκοκαλιά της οικονομίας δίνοντας δουλειά και εισόδημα σε χιλιάδες συμπολίτες μας», όπως επισημαίνει δηλώνει ότι «είναι μια από τις δράσεις τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής φρόντισε να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει προκειμένου με αυτήν την επιδοματική ενίσχυση να βοηθηθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις επ’ αφορμή της πανδημίας.

Τα ποσά αναλογούν από 5.000 – 50.000 ευρώ και αποσκοπούν να δώσουν οξυγόνο για να στηριχθούν και διατηρηθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ίδιου χρηματοδοτικού εργαλείου για τον σκοπό αυτό ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε την υλοποίηση δύο ακόμη παρόμοιων προγραμμάτων που θα δημοσιοποιηθούν σύντομα και αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τον Πολιτισμό (Θέατρα, σινεμά, μουσικές σκηνές κλπ) καθώς και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από φυσικά φαινόμενα σε τέσσερις περιοχές της Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment