PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου»


Ξεκίνησε η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υλοποιείται στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης.

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα το moto «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου», η καμπάνια έχει ως στόχο την κινητοποίηση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να γίνει πράξη το σχέδιο για την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης και τη χωριστή συλλογή των βιο-αποβλήτων .

Φιλοδοξία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ είναι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού να μπορέσει η Αττική να βάλει οριστικό τέλος, με ορίζοντα το 2025, στο απαράδεκτο καθεστώς της ταφής των απορριμμάτων χωρίς καμία επεξεργασία,  στην υφιστάμενη χωματερή της Φυλής.

Οι 4 άξονες της «πράσινης» μετάβασης της Αττικής

Η Πράσινη Μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  1. Δίνεται προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στην υποστήριξη των δήμων με τη δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού.
  2. Στην ανάπτυξη αποκεντρωμένου δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων , για να ελαφρυνθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής, εκτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους αποβλήτων από την ταφή.
  3. Στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την κατασκευή ολοκληρωμένων «Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας».
  4. Στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, με ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης.

Τι αναδεικνύει η καμπάνια ευαισθητοποίησης

Στο παραπάνω πλαίσιο, η εκστρατεία ενημέρωσης δίνει βάρος, μέσα από τους θεματικούς άξονες που αναδεικνύονται από τη χρήση του επικοινωνιακού υλικού που θα αξιοποιηθεί :

  1. Στην παρουσίαση όλων των σταδίων υλοποίησης του «πράσινου σχεδιασμού» της Περιφέρειας Αττικής , στα βήματα που έχουν γίνει αλλά κυρίως, σε όσα ακολουθούν.
  2. Στους τέσσερις βασικούς άξονες της «πράσινης μετάβασης», πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια.
  3. Στην παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσονται μέσω του ΕΔΣΝΑ, για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός ανακύκλωσης όλων των Δήμων της Αττικής, με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση, ούτε για τους Δήμους, αλλά ούτε και για τους πολίτες.
  4. Στην ανάδειξη του οφέλους για όλους, από την αλλαγή του μοντέλου με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα που παράγουμε.

Η Αττική , πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας.

Με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισημαίνει ότι:

« Κάθε μέρα που περνά, υλοποιούμε με συνέπεια κι ευθύνη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που παρουσιάσαμε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020.

Στόχος μας είναι μέσα από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου, να απαλλαγούμε από την ντροπή της χωματερής της Φυλής. Θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Θέλουμε η Αττική να γίνει πρώτη Περιφέρεια sτην ανακύκλωση , Περιφέρεια – πρότυπο στην ενσωμάτωση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας.

Βήμα , βήμα, σε συνεργασία με τους Δήμους, μαζί με τους πολίτες, κερδίζουμε το χαμένο χρόνο. Δίνουμε Αξία στα Σκουπίδια μας και βάζουμε την ανακύκλωση και τον καφέ κάδο στη ζωή μας.

Ενημερώνουμε, εκπαιδεύουμε, ευαισθητοποιούμε και παράλληλα, δίνουμε κίνητρα σε δήμους και πολίτες προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουν, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε τις νέες απαραίτητες υποδομές που χρειάζονται , ώστε να  γυρίσουμε οριστικά σελίδα και να εξαλείψουμε για πάντα την ταφή των απορριμμάτων.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Την αμέσως επόμενη περίοδο εντατικοποιούμε τις προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα, επιταχύνουμε τις παραδόσεις οχημάτων και εξοπλισμού ανακύκλωσης και δημιουργούμε μαζί, Περιφέρεια και Δήμοι , ένα ολοκληρωμένο δίκτυο  πράσινων υποδομών και δομών ανακύκλωσης σε όλη την Αττική,  με μηδενικό κόστος για Δήμους και πολίτες.

Η Πράσινη Μετάβαση της Αττικής Ξεκίνησε».  

Δείτε εδώ το video με το ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιεί η περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, που θα κάνει την Αττική «πρώτη» περιφέρεια στην ανακύκλωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Στο κέντρο προετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού ο Γιώργος Πατούλης

Peristeri News

Υποψήφιος με τον Πατούλη στην Περιφέρεια ο Βασίλης Λώλος

Peristeri News

Δημοσκόπηση: Μεγάλη νίκη του Γιώργου Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment