PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πέρασε η επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές


Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας που επέλεξε το «παρών».

Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που έφερε η Νίκη Κεραμέως, που θα εισήγαγε τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές, δεν έλαβε τις απαιτούμενες 200 ψήφους και απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.

Ακόμη, στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές. Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.

Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.

Στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και «παρών» τάχθηκαν 6 βουλευτές.

Κεραμέως: Διευρύνεται η δημοκρατία μας, βαθαίνει η δημοκρατία μας

Νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, κατά το κλείσιμο της συζήτησης στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «η πραγματικότητα είναι μια. Σήμερα, μέσω της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται νόμος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, η επιστολική ψήφος. Η άρση, για πρώτη φορά, όλων των πρακτικών εμποδίων, για τους συμπολίτες μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Διευρύνεται η δημοκρατία μας, βαθαίνει η δημοκρατία μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment