Κοινωνία

Πέραμα: Τις 32 σφαίρες τις έριξαν οι τρεις αστυνομικοί

Στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες το πόρισμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τη θανατηφόρα καταδίωξη στο Πέραμα στην οποία έχασε τη ζωή του, την περασμένη εβδομάδα, ένας 18χρονος Ρομά, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό, αναδεικνύει προβληματικές ενέργειες του κέντρου επιχειρήσεων της αστυνομίας, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πόρισμα αναφέρονται τα εξής, σχετικά με την καταδίωξη:

– Κακός συντονισμός δυνάμεων
– Ασαφείς εντολές από το κέντρο
– Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο
– Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου
– Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης
– Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης

Χαρακτηριστικό του χάους που επικράτησε κατά την διάρκεια της καταδίωξης αποτελεί το γεγονός πως από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Για τον λόγο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου – έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων και κατευθύνσεων για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Related posts

Σχέδιο για θερμό επεισόδιο στα σύνορα του Έβρου με πρόσκληση στα social media

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 12.588 rapid test – 1.637 θετικά τη Δευτέρα 19/9

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (20/9)

Peristeri News

Leave a Comment