PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες και στο Περιστέρι


Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο Περιστέρι οι καμπάνες των ιερών ναών χτύπησαν πένθιμα λίγο μετά τις 7μιση το απόγευμα.

Όπως είχε ενημερώσει η Μητρόπολη Περιστερίου ήταν προγραμματισμένη η τέλεση δέησης για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Κατά τη δέηση οι καμπάνες όλων των ιερών ναών του Περιστερίου χτύπησαν πένθιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σεπτῇ ἐντολῇ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος, σήμερα Παρασκευή 24 Ἰουλίου 2020, ἡμέρα θλίψεως, πόνου, περισυλλογῆς καί προσευχῆς γιά σύσσωμο τόν ὀρθόδοξο κόσμο καί ἱδιαιτέρως γιά ἐμᾶς τούς Ἑλληνες, ἀφοῦ τό “Μέγα Μοναστήρι” ἡ Ἁγιά Σοφιά, τῆς Ρωμιοσύνης τό αἰώνιο Σύμβολο μετατρέπεται σέ τζαμί, ὡς ἐλάχιστη συμμετοχή σέ αὐτό τό θλιβερό γεγονός, ἑνώνουμε τίς δεήσεις μας στόν Πανοικτίρμονα Κύριο καί στήν Ὑπέρμαχο Στρατηγό τοῦ Γένους μας μέ ὅλο τόν Χριστιανικό Κόσμο καί τελοῦμε εἰδική δέηση πρό τοῦ “Δι΄ εὐχῶν” τοῦ Ἑσπερινοῦ, στίς 19:00μ.μ.

Τελουμένης τῆς Δεήσεως οἱ κώδωνες ἁπάντων τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά κρούουν πενθίμως».

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε Ναούς της Ελλάδας

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε Ναούς της Ελλάδας, ενώ οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, έπειτα από την πρώτη, μετά από 86 χρόνια, μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, «σφραγίζοντας» την μετατροπή του χώρου σε τζαμί.

Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη

H τέλεση της Aκολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στην Ακολουθία συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσευχηθήκε ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Στην ακολουθία συμμετείχε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλλογιάννης.

Ιερώνυμος: Απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν.

Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό.

Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα.

Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούνε. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment