PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πέντε υπουργοί θα αναλάβουν το έργο της αποφόρτισης



Πέντε υπουργοί θα αναλάβουν από σήμερα το δύσκολο έργο της αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά και την επιστολή δεκαέξι βουλευτών προς τον πρωθυπουργό, οι οποίοι ζητούν αλλαγή ρότας και τη λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Πέντε υπουργοί θα αναλάβουν από σήμερα το δύσκολο έργο της αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά και την επιστολή δεκαέξι βουλευτών προς τον πρωθυπουργό, οι οποίοι ζητούν αλλαγή ρότας και τη λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (που περιλαμβάνει νέα μέτρα για την περίοδο 2012-2015) στη Βουλή τις επόμενες μέρες, το έργο της αποφόρτισης αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα πέντε μέλη της κυβέρνησης θα εξηγήσουν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την αναγκαιότητα της εφαρμογής του προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να βγει το συντομότερο δυνατό και πάλι στις διεθνείς αγορές. Η έμφαση θα δοθεί κυρίως στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι δεκαέξι βουλευτές έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα, όπως το να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα η ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο κατευνασμού των ενστάσεων συγκαταλέγεται και το βίντεο που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στη δημοσιότητα με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης (http://government.gov.gr/) αναρτήθηκε ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 19 δευτερολέπτων υπό τον τίτλο «Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα».

Σε αυτό γίνεται ένας σύντομος απολογισμός του έργου της κυβέρνησης τους τελευταίους είκοσι μήνες, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον μηχανισμό στήριξης στον οποίο προσέφυγε η χώρα «για να γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία», όπως αναφέρει. Το βίντεο αναφέρει υυπό μορφή κειμένου πως «εξασφαλίσαμε έναν πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ. Εξασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας και καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη».

Επίσης, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνεδριάζει σήμερα και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς αύριο αναμένεται να συγκληθεί ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας επί θεμάτων Οικονομίας, στον οποίο θα λάβει μέρος σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τρίτη θα συσκεφθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Και μέσα σε όλα αυτά, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που θα τονίσει την αναγκαιότητα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment