PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πέντε μέρη χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στη Δυτική Αθήνα


Ο Μάρτιος σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και σιγά-σιγά ο καιρός αρχίζει να μας προκαλεί όλο και περισσότερο να βγούμε έξω και να περάσουμε ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Η εφημερίδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ σας προτείνουν πέντε μέρη στη Δυτική Αθήνα που σίγουρα θα σας χαλαρώσουν και θα σας κάνουν να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σημεία μέσα στις πόλεις μας, που έχουν παραμείνει πράσινα και προσφέρουν στους επισκέπτες τους την εντύπωση πως βρίσκονται για λίγο σε κάποιο μέρος της εξοχής.

Το πιο θετικό είναι ότι αυτά τα σημεία έχουν ελεύθερη πρόσβαση για όλους και δεν απαιτούν κάποιο εισιτήριο για να τα επισκεφθείς.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

parko_tritsh

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο διάσημο πάρκο της Δυτικής Αθήνας με έκταση 1.100 στρεμμάτων, μία πραγματική όαση για 177 είδη πουλιών και μία ανάσα για όλους μας.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα τυχεροί οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας που έχουν αυτό το πάρκο στη περιοχή τους αφού προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου, τρεξίματος και ποδηλάτου για όσους επιθυμούν να αθληθούν.

Ακόμα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “ησυχαστήριο” για όσους επιθυμούν να περάσουν στιγμές ηρεμίας, μακριά από τους πολύβουους δρόμους και λεωφόρους.

Η πρόσβαση στο πάρκο είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε με τις λεωφορειακές γραμμές είτε με αυτοκίνητο.

Διομήδειος Βοτανικός κήπος (Χαϊδάρι)

votanikos

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω.

Η καλλιεργημένη και επισκέψιμη περιοχή του Κήπου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα. Πρόκειται για ένα οργανωμένο συγκρότημα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με όμορφες διαδρομές περιπάτου, φυσικούς υδροβιότοπους με αμφίβια ζωικά είδη και χιλιάδες είδη τοπικών και παγκόσμιων φυτών.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το Βοτανικό κήπο για την Κυριακάτικη βόλτα τους, συνδυάζοντας τη χαλάρωση με την επιμόρφωση στα φυτά.

Άλσος Περιστερίου

alsos_peristeriou_vrady

Το Άλσος Περιστερίου βρίσκεται στη καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Δυτικής Αθήνας και τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο.

Η εύκολη πρόσβασή του από τη στάση μετρό “Ανθούπολη” βοηθάει στην προσέγγισή του επισκέπτες από όλη την Αττική. Ξεχωρίζει για το όμορφο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και διαδρομές περιπάτων και τρεξίματος αλλά και για την ευχέρεια όσων το επισκεφθούν να καθίσουν και να πιουν τον καφέ τους στην οργανωμένη καφετέρια που λειτουργεί εντός του Άλσους.

Μπαρουτάδικο – Άλσος Αιγάλεω

mparoutadiko

Το Μπαρουτάδικο διαχρονικά αποτελεί χώρο περιπάτου και χαλάρωσης για αρκετούς επισκέπτες ενώ με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του Άλσους, εκατοντάδες επισκέπτες αθλούνται εκεί καθημερινά.

Αν και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει η ανάλογη προσοχή από τους ιθύνοντες και το Μπαρουτάδικο δεν αποτελεί πλέον και τον πρώτο προορισμό για χαλάρωση.

Ειδικά τις νυχτερινές ώρες η διέλευση από το Άλσος είναι επικίνδυνη αφού δεν υπάρχει φύλαξη και σωστός φωτισμός.

Ποικίλο όρος

poikilo

Η ορεινή περιοχή της Δυτικής Αθήνας είναι προσβάσιμη από διάφορες περιοχές και συγκεντρώνει συνήθως τα Σάββατα και τις Κυριακές, αρκετούς επισκέπτες που προτιμούν το περπάτημα σε ορεινές περιοχές.

Το Ποικίλο όρος είναι ακόμα σημείο συνάντησης για ποδήλατα και μηχανές εκτός δρόμου.

Προσφέρει στον επισκέπτη τη φυσική χαλάρωση ενός βουνού και έχει πολλά σημεία όπου μπορεί κάποιος να φάει στο φυσικό περιβάλλον το μεσημεριανό του. Αρκεί να μην αφήσει πίσω του σκουπίδια.

 Όπως λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε υπάρχουν διάφορα εξαιρετικά σημεία μέσα στις πόλεις μας, που μπορούν να μας χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς. Άλλωστε τώρα που μπήκε η άνοιξη είναι ευκαιρία για μικρές βόλτες στα πράσινα μέρη της Δυτικής Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment