PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πεκίνο: Επιχειρήσεις και πολυκατοικίες «σφραγίζονται» λόγω Covid


Η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, έκλεισε περισσότερες επιχειρήσεις και οικιστικά συγκροτήματα την Παρασκευή, με τις αρχές να εντείνουν τον εντοπισμό επαφών για να περιορίσουν την επιδημία του COVID-19, ενώ η δυσαρέσκεια για το lockdown που κράτησε ένα μήνα στη Σαγκάη αυξάνεται.

Στον οικονομικό κόμβο, οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για το lockdown και τις δυσκολίες στην απόκτηση προμηθειών χτυπώντας τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τα βράδια, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters και κατοίκους. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του οποίου η αυθεντικότητα δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί, έδειξε μια γυναίκα να προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην το κάνουν, λέγοντας ότι τέτοιες χειρονομίες ενθαρρύνονται από «εξωτερικούς παράγοντες».

Η κυβέρνηση της Σαγκάης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Στο Πεκίνο, οι αρχές βρίσκονταν σε αγώνα αγώνα ενάντια στον χρόνο για να εντοπίσουν κρούσματα COVID και να απομονώσουν όσους βρίσκονταν γύρω τους.

Μια πινακίδα τοποθετημένη έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών έγραφε «Μόνο είσοδος. Απαγορεύεται η έξοδος».

Σε τακτική συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, οι Κινέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν το Πεκίνο θα μπει σε lockdown ή ποιες συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια μέτρα.

Οι αυστηροί περιορισμοί στην Κίνα έχουν φανεί σουρεαλιστικοί σε πολλά μέρη του κόσμου όπου οι άνθρωποι έχουν επιλέξει να ζουν με τον ιό.

Και τα συχνά σημάδια απογοήτευσης μεταξύ των πολιτών θα είναι άβολα για το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, ειδικά καθώς ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη ηγετική θητεία αυτό το φθινόπωρο.

Η Nomura εκτιμά ότι 46 πόλεις βρίσκονται επί του παρόντος σε πλήρες ή μερικό lockdown, επηρεάζοντας 343 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Societe Generale εκτιμά ότι οι επαρχίες που αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς κινητικότητας αντιπροσωπεύουν το 80% της οικονομικής παραγωγής της Κίνας.

Τα νέα κρούσματα COVID στο Πεκίνο παραμένουν δεκάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή, πολύ μακριά από τους αριθμούς της Σαγκάης.

Στην περιοχή Chaoyang του Πεκίνου, η πρώτη που υποβλήθηκε σε μαζικά τεστ αυτή την εβδομάδα, ξεκίνησε τον τελευταίο από τους τρεις γύρους ελέγχου για τον κορωνοϊό την Παρασκευή μεταξύ των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων της. Οι περισσότερες άλλες περιφέρειες πρόκειται για τον τρίτο γύρο των δοκιμών τους το Σάββατο.

Περισσότερες πολυκατοικίες σφραγίστηκαν, εμποδίζοντας τους κατοίκους να φύγουν και ορισμένα σπα, σαλόνια ομορφιάς, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και βιβλιοθήκες και τουλάχιστον δύο εμπορικά κέντρα έκλεισαν την Παρασκευή.

Άτομα που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα χώρους σε περιοχές που οι αρχές είχαν χαρακτηρίσει ως «περιοχές σε κίνδυνο» έλαβαν μηνύματα κειμένου που τους έλεγαν να μείνουν στη θέση τους μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

«Γεια σας πολίτες! Επισκεφθήκατε πρόσφατα το μαγαζί με ζυμαρικά και κοκκινιστό κοτόπουλο στην κοινότητα Guanghui Li», έγραφε ένα τέτοιο μήνυμα. «Παρακαλώ αναφέρετε αμέσως στο συγκρότημα ή στο ξενοδοχείο σας, μείνετε στη θέση σας και περιμένετε την ειδοποίηση για το τεστ νουκλεϊκού οξέος.»

«Εάν παραβιάσετε τις παραπάνω απαιτήσεις και προκαλέσετε εξάπλωση της επιδημίας, θα φέρετε νομική ευθύνη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment