PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πεδουλάκης: «Μονόδρομος για το Περιστέρι να γίνει αθλητικό κολέγιο»Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε για τα καλά στο Περιστέρι!

Κατά την επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας του με τον ΓΣΠ, που έχει ορίζοντα τριετίας, ανέπτυξε το όραμά του, που δεν περιλαμβάνει μόνο την πρώτη ομάδα, αλλά την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Κυρίως αυτήν.

“Έχω ζήσει από μικρό παιδί το Περιστέρι. Τα γνωρίζω όλα. Πριν πάρω την απόφαση, συναντήθηκα με τον Φίλιππο Κότση για να δω αν το Περιστέρι έχει την θέληση να δώσει βήμα στα νέα παιδιά και να παίζει ένα κοινωνικό ρόλο. Όλα τα άλλα κράτησαν πέντε λεπτά. Το Περιστέρι έχει όραμα να δώσει βήμα στα νέα παιδιά και να δημιουργήσει ένα αθλητικό κολέγιο, το οποίο θα βοηθάει τα παιδιά και ως χαρακτήρες. Το Περιστέρι έχει έναν μονόδρομο. Πρέπει να παράγει παίκτες και να τους μάθει να λειτουργούν με βάση τα ανθρώπινα στοιχεία. Η πρώτη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο. Έχουμε τα μέσα. Το Περιστέρι πρέπει να είναι ένα μπασκετικό σχολείο και για τους προπονητές. Επιτυχία για εμάς θα είναι σε δύο χρόνια μικροί αθλητές να θέλουν να έρθουν στο Περιστέρι. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά. Υπάρχει το πρότζεκτ. Πιστεύω σε δύο πράγματα: στις ανθρώπινες σχέσεις και σε ό,τι είχαμε γράψει στα αποδυτήριά μας “δουλειά, δουλειά, δουλειά”. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ταλαντούχος, αλλά τα κατάφερα. Αυτό που μου έκανε το “κλικ” είναι το πώς θέλουμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό”, είπε αρχικά ο Πεδουλάκης και στη συνέχεια μίλησε:

Για τις διαπραγματεύσεις με την τωρινή διοίκηση της ομάδας: “Είμαι σκληρός και αιρετικός στην δουλειά μου. Υπήρχαν συναντήσεις μέχρι να φτάσουμε σε ένα κοινό σημείο. Υπήρχε επιθυμία, αλλά έπρεπε να διασφαλίσουμε κάποια πράγματα για το πρότζεκτ για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Με τον Φίλιππο γνωριζόμαστε από παιδιά. Διαφωνούμε έντονα, μπορεί να σκοτωθούμε, αλλά έχουμε κοινή φιλοσοφία για το Περιστέρι. Χωρίς την αντίθεση, δεν υπάρχει σύνθεση. Υπάρχουν πράγματα που τα λύνουμε μέσω της διαφωνίας”.

Για την αγωνιστική ταυτότητα του Περιστερίου: “Εμείς στα παιδιά λέμε ένα πράγμα. Το να παίξω από το να αγωνιζόμαστε, έχει μεγάλη διαφορά. Η ομάδα πρέπει να εκφράζει την πόλη. Το Περιστέρι είναι μία πόλη προσφύγων. Η ταυτότητα δεν αλλάζει. Δεν θα το βάζουμε κάτω και αυτό θα μας χαρακτηρίζει. θα είμαστε πεισματάρηδες, θα αγωνιζόμαστε και θα εκφράζουμε την πόλη και τους ανθρώπους της”.

Για το ρόστερ: “Θέλουμε να ξέρετε πως το φορολογικό σύστημα είναι πολύ σκληρό για το μπάσκετ. Στους ξένους θέλουμε ένα – δυο παιδιά έμπειρα για να κρατήσουν τους άλλους. Τα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ βιώνουν ένα πολιτισμικό σοκ. Θέλουμε να έχουμε ένα κράμα έμπειρων παικτών και νέων που έχουν όραμα και σε αυτούς θα πλαισιώσουμε νέα παιδιά που θα μάθουν την ομάδα και το πώς θα λειτουργούν στο γήπεδο”.

Για τα τμήματα υποδομής: “Σημασία έχει το τι σε γεμίζει. Μόνο σε μικρές ηλικίες δεν είχα δουλέψει και το έκανα. Είμαι σε ένα επίπεδο που θέλω να επιστρέψω όσα μου έχει δώσει το μπάσκετ και η περιοχή μου. Αυτό με γεμίζει. Βλέπω τον Τσαρτσαρή και τον Παπαμακάριο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Ακόμα και από τους τίτλους. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Όταν παίζαμε Ευρωλίγκα, οι έξι παίκτες ήταν από τις υποδομές του Περιστερίου. Αυτό μας γεμίζει. Θεωρώ ως δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστούμε στις μικρές ηλικίες. Ήδη το εφηβικό είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ήδη έχουμε μηνύματα από παιδιά που θέλουν να έρθουν σε εμάς. Έχουμε γήπεδα και η διοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα. Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους προπονητές. Οι δάσκαλοι κάνουν ένα σχολείο καλό. Είναι προτεραιότητα για εμάς να πρωταγωνιστούμε στις μικρές ηλικίες”.

Κότσης: “Με τον Αργύρη μας συνδέουν πολλά…”

Όπως είπε κι ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τον Φίλιππο Κότση γνωρίζονται από παιδιά. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο τελευταίος να απουσιάζει από την παρουσίασή του. Και να μη μιλήσει:

“Είναι μία στιγμή μεγάλης χαράς για δύο λόγους. Ο ΓΣΠ επιστρέφει στην Α1 που έχει γράψει την δική του ιστορία. Φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Ο δεύτερος λόγος είναι πως έχουμε μαζί μας τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τον ξέρετε πολλά χρόνια. Το 1980 έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με το Περιστέρι. Όταν τελείωσε την καριέρα του, άρχισε ως βοηθός στον σύλλογο το 1995. Από το 1997 ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας και την οδήγησε σε μερικές επιτυχίες. Έμεινε στην ομάδα ως το 2004, ανέλαβε και πάλι το 2012 και σήμερα είναι και πάλι μαζί μας. Έχουμε μία συμφωνία τριών ετών. Ο Αργύρης έχει συνδέσει την φιλοσοφία του με τον ΓΣΠ. Ο Αργύρης δεν ενδιαφέρεται απλά να αφήσει το στίγμα στην πρώτη ομάδα, αλλά το πρωταρχικό του ενδιαφέρον είναι το πώς θα χτιστεί από κάτω ο ΓΣΠ. Πριν συμφωνήσουμε κάναμε μία συνάντηση και αυτό που ήθελε να διαπιστώσει είναι αν συνεχίζουμε να μας συνδέει το ίδιο όραμα. Ο Αργύρης δεν θα ενδιαφερθεί για τις επιτυχίες της πρώτης ομάδας, αλλά θα δείξει ενδιαφέρον για όλα τα τμήματά της.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βγήκε από τα σπλάχνα του συλλόγου κι έπαιξε στην πρώτη ομάδα, όπως κι εγώ. Μας συνδέουν πολλά πράγματα με τον Αργύρη. Η αγάπη του για το μπάσκετ και η πίστη του στον εαυτό του τον βοήθησαν να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Έζησε πολύ μεγάλες στιγμές με την ομάδα, φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων. Τη μία φορά το αξίζαμε και δεν το πήραμε λόγω εξωτερικών παραγόντων. Ο Αργύρης θυμάται απίστευτες λεπτομέρειες και η ευχή μου είναι ζήσουμε πολλές καλές στιγμές ακόμα για να τις διηγηθούμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας”, είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Πιστεύω πως και η δουλειά είναι ταλέντο. Αν έχω κάπου ταλέντο είναι στην υπομονή. Στον αθλητισμό πρέπει να μαθαίνεις από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Στο Περιστέρι έχουμε μάθει στις επιτυχίες να ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τον κόσμο για την στήριξη, ενώ στις αποτυχίες κλείνουμε το παράθυρο και ψάχνουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εσωτερικά στον σύλλογο για να γίνουμε πιο δυνατοί. Του χρόνου θα είναι μία δύσκολη σεζόν. Η ομάδα λείπει αρκετά χρόνια από την Α1, αλλά όχι ο Αργύρης. Ως διοίκηση έχουμε εμπειρία, αλλά πρέπει να ξαναμάθουμε την κατηγορία. Ο Αργύρης αποτελεί την ασφάλειά μας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία.

Το Περιστέρι θα δημιουργήσει την δική του ταυτότητα στην Α1. Θα παίζει το δικό του μπάσκετ, πολύ δυνατά και όλα θα αρχίζουν από την άμυνα. Ο σύλλογος δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει αποπληρωθεί. Αυτό θα συνεχιστεί, αλλά δεν θα κάνουμε οικονομικές ακρότητες. Θέλουμε οικονομική σταθερότητα και να χτίσουμε ένα δυνατό Περιστέρι που θα αντέξει στον χρόνο. Είναι μία νέα προσπάθεια στην Α1, αλλά θα γίνει με σταθερότητα και πολύ μεγάλη συνέπεια, ώστε το Περιστέρι να είναι οικονομικά αυτοδύναμο Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που με έκαναν να επιστρέψω είναι η ομάδα να είναι αυτοδύναμη και ο Ερασιτέχνης να μπορεί να κινείται με έσοδα που δημιουργεί. Θέλουμε αυτό να το κάνουμε και στο επίπεδο της ΚΑΕ. Θέλει δουλειά και φαντασία”.

Πολέμης: “Κοιτούσαμε πώς θα καψουρέψουμε τον Πεδουλάκη για να γυρίσει”

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πολέμης τόνισε: “Ο Φίλιππος Κότσης και ο Δήμαρχος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να είμαι εδώ και να χαρώ μαζί σας την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη. Με τον Αργύρη συνήθως ήμασταν αντίπαλοι. Προσωπικά τον ήθελα στην ομάδα. Από την πλευρά μου θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ονειρευτούμε πάλι τις στιγμές που έχουν ζήσει στο Περιστέρι. Ο Αργύρης είναι μία εμβληματική μορφή και το όραμα που συμμερίζεται με τον Φίλιππο Κότση για την αναδιοργάνωση των τμημάτων υποδομών είναι σκοπός μας. Ο Αργύρης ήρθε εδώ, γιατί θέλει να δει το Περιστέρι ψηλά. Ευελπιστώ πως θα ζήσουμε ανάλογες στιγμές. Ο Αργύρης ξεκίνησε από χαμηλά και πέτυχε πολλά. ΄Έφτασε να είναι ο κόουτς της κορυφαίας ομάδας του μπάσκετ. Τον ευχαριστούμε που γύρισε εδώ. Ο Αργύρης ήταν ο μοναδικός στόχος μας και κοιτούσαμε το πώς θα τον καψουρέψουμε για να γυρίσει”.

Παχατουρίδης: “O ΓΣΠ είναι το μπασκετικό DNA της πόλης”

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατρουρίδης, που δήλωσε: “Στις αίθουσες του Δήμου φιλοξενήθηκε το μπασκετικό DNA της πόλης. Οι δρόμοι μας είναι παράλληλοι. Ο ΓΣΠ είναι το μπασκετικό DNA της πόλης, ενώ ο Ατρόμητος αποτελεί το ποδοσφαιρικό DNA. Οι δρόμοι του Δήμου, του ΓΣΠ και του Ατρόμητου είναι παράλληλοι. Χαίρομαι που βλέπω εδώ δύο από τις σημαίες μας, τον Φίλιππο Κότση και τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και τον καινούριο μας φίλο, Ανδρέα Πολέμη. Από μαθητής δεν ήμουν καλός στην πράξη της διαίρεσης. Ήμουν πολύ καλός στην πρόσθεση και στον πολλαπλασιασμό. Αυτό γίνεται σήμερα εδώ. Εμείς οι απλοί φίλαθλοι θα στηρίξουμε τις επιλογές της ομάδας και μία από τις σωστές επιλογές είναι αυτή του Αργύρη Πεδουλάκη”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Νέος Επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ στον Ατρόμητο ο ο Στάθης Ταυλαρίδης

Peristeri News

Αυτό θα είναι το τεχνικό επιτελείο του Πάμπλο Γκαρσία στον Ατρόμητο

Peristeri News

Ήττα για το Περιστέρι στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Peristeri News

Leave a Comment