PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Πατριωτικό καθήκον» η ανάγκη εθνικής συνεννόησης (video)


Επεσήμανε με τη χθεσινή ομιλία του στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος.

Τον κίνδυνο – αν χρεοκοπήσει η χώρα – να αναδυθούν δυνάμεις και συμφέροντα, ξένα με τα μέχρι σήμερα γνωστά ήθη για τον πολιτισμό μας, επεσήμανε με τη χθεσινή ομιλία του στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος.

«Οι νταήδες, οι τραμπούκοι, οι χουλιγκάνοι, θα είναι αυτοί που θα κάνουν την ταξιθεσία στο πολιτικό σύστημα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «πατριωτικό καθήκον» την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Ο κ. Μίχος δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση τόσο για «κάποια αρνητικά συμπτώματα που εμφιλοχώρησαν στη διάρκεια του βίου της», όσο και για «προφάσεις αδράνειας και αβουλίας που εφευρέθηκαν, απέναντι σε σοβαρά ζητήματα», δήλωσε ωστόσο την απόφασή του να την υπερψηφίσει.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει αξιοπιστία και αναγνώριση στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η προσώρας τουλάχιστον ικανοποίηση των αναγκών μας», εξήγησε, ενώ προσυπέγραψε την επικείμενη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος, αλλά και του Κοινοβουλίου, την κατάργηση προνομίων, την παρεμπόδιση διαιώνισης πολιτικών τζακιών, και των επιρροών του μαύρου χρήματος _με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Υπερθεμάτισε επίσης ως προς «την παρεμπόδιση των δυνατοτήτων της κάθε φορά κυβερνώσας πλειοψηφίας να συγκαλύπτει τις ανομίες των εκλεκτών της, όπως έκανε επανειλημμένως η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνώσα πλειοψηφία, καταφέρνοντας να αποσβεστούν όλα τα αδικήματα των ανθρώπων της».

»Όπερ έδει δείξαι», τόνισε.

Ο βουλευτής, αναφερόμενος πάντα στη Νέα Δημοκρατία, εκτίμησε ότι «η αντιπολίτευση δεν κάνει μέχρι τώρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στην πραγματικότητα».

»Υπάρχει εύλογη επιθυμία στη Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, να αναλάβει την εξουσία. Αν όμως αποτύχει η παρούσα κυβερνητική προσπάθεια, θα αναλάβει μεν ο Σαμαράς, αλλά δεν θα υπάρχουν πια χέρια να τον χειροκροτήσουν».

Ο κ. Μίχος έκρινε ότι ακόμη και «στο σημερινό ιστορικό μεταίχμιο, στο οποίο απειλούμαστε με ολοκληρωτική κατάρρευση, περισσεύει πάλι η δημαγωγία, και τα μεγάλα ψεύτικα λόγια», ενώ έδωσε το πολιτικό στίγμα του – σχόλιο απέναντι στον τρέχοντα δημόσιο λόγο, παραπέμποντας σε απόσπασμα του Γιώργου Σεφέρη, στο πλαίσιο συζήτησης με τον Γιώργο Θεοτοκά, το 1968.

«Δεν μου φταίνε οι θεσμοί, και τα πολιτικά συστήματα. Μου φταίει το δαιμόνιο, που έχουμε να εξευτελίζουμε τον κάθε θεσμό, και το κάθε σύστημα και να σκεπάζουμε τα καμώματα μας με ρητορείες».


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment