PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάτρα: Εντολή για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας


Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της Πισπιρίγκου, Μάνου Δασκαλάκη, ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία ανέφερε ότι μετά από επιθυμία της 33χρονης, η Τζωρτζίνα ετάφη με το tablet η δικαστική λειτουργός κινήθηκε ταχύτατα.

Πριν από λίγο έδωσε εντολή για το άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζινας.

Καταθέτει ο γιατρός της 9χρονης που κατέφυγε πρώτος στις αρχές

Καταθέτει αυτή την ώρα στην18η τακτική ανακρίτρια, ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης που κούραρε την 9χρονη όταν εκείνη είχε ήδη διαγνωσθεί με εγκεφαλοπάθεια, αποτέλεσμα της καρδιακής ανακοπής που είχε υποστεί στις 11 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός θα περιγράψει αναλυτικά τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα που παρουσίαζε η 9χρονη Τζωρτζίνα όταν είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», δήλωσε μπαίνοντας στην ανακρίτρια ο κ. Ηλιάδης.

Έτσι ανοίγει ο κύκλος των νέων καταθέσεων, προκείμενου να εξεταστούν και πάλι τα δεδομένα για τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους τόσο αναπάντεχα και να υπάρξουν πλήρη και σαφή συμπεράσματα για το τι ακριβώς τους συνέβη.

Μεταξύ άλλων, θα καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη στις 29ης Ιανουαρίου του 2022.

Την ίδια ώρα την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού η αδελφή και η μητέρα της, προκειμένου να της μεταφέρουν προσωπικά αντικείμενα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που διανύει την τέταρτη ημέρα κρατούμενη σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment