PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Καλεί τους Σύρους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτηση για άσυλο


Όπως αναφέρει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των προσφύγων από τη Συρία στο Σύνταγμα.

«Απευθύνουμε έκκληση στους πρόσφυγες να σταματήσουν την απεργία πείνας και να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα» αναφέρει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των προσφύγων από τη Συρία στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη λύπη του γιατί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη του στο χώρο της διαμαρτυρίας, διαπίστωσαν ότι οι πρόσφυγες έχουν λανθασμένες πληροφορίες σε σχέση με αυτά που δύναται να προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το αίτημα για παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στους ενωσιακούς κανόνες όπως ισχύουν σήμερα» αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί όσους ισχυρίζονται ότι είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες να μην του δημιουργούν αυταπάτες.

«Οφείλουν να ενημερώνουν για την πραγματικότητα και για το πλαίσιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για την παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς τη συγκατάθεση των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε.» σημειώνει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι πρόσφυγες από τη Συρία δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και όποιος Σύριος υποβάλλει τη σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας.

Ακόμη τονίζει πως το αίτημα για επιμερισμό των βαρών από το προσφυγικό ρεύμα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι βασικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των χωρών του Νότου που λόγω γεωγραφικής θέσης υποδέχονται τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Η Ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οφείλει να συνεχίσει να πιέζει σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά και να διεκδικεί πόρους από τους Ευρωπαίους εταίρους για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων.

«Από την άλλη πλευρά η αντιμετώπιση των σημερινών αναγκών των προσφύγων δεν μπορεί να παραπέμπεται σε αποφάσεις του απώτερου μέλλοντος, είναι σημερινές ανάγκες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε αυτό πρέπει να συνδράμουν όλοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment