PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρουσιάστηκε στο Περιστέρι το Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής/Έμφυλης Βίας


Στο Δήμο Περιστερίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Οριζοντίου Εργαλείου Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής/Έμφυλης Βίας.

Το συγκεκριμένο Εργαλείο που αποτελεί ακόμη ένα «όπλο» στη φαρέτρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, ο εντοπισμός παραγόντων κινδύνου για την επανεμφάνιση κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος των γυναικών είναι ζωτικής σημασίας για τη συντονισμένη, αποτελεσματική και άμεση προστασία τους. Με τη βοήθεια του νέου Εργαλείου που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής περιστατικών βίας, οι επαγγελματίες θα αξιολογούν τον βαθμό κινδύνου που διατρέχουν τα θύματα και θα προχωρούν άμεσα στη λήψη κατάλληλων μέτρων προκειμένου η πολιτεία να διασφαλίζει στις γυναίκες ένα περιβάλλον ασφαλές και απαλλαγμένο από τον φόβο και την κακοποίηση.

Σημειώνεται πως αρχικά το Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Δήμο Περιστερίου και σε ακόμη δύο Δήμους, της Καβάλας και του Ηρακλείου Κρήτης και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον κύκλο της βίας και στις νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι στο Δήμο Περιστερίου, όπου κι έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Εργαλείου, γίνεται εξαιρετική δουλειά στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και τα στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και είναι πάντα στο πλευρό των θυμάτων βίας, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε αντίστοιχες υπηρεσίες που υπάρχουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment