PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρουσιάστηκε o νέος υγειονομικός χάρτης


Την πρόταση του υπουργείου Υγείας για το νέο υγειονομικό χάρτη, παρουσιάζει στο τελικό σχέδιο για τις λειτουργικές αναδιατάξεις των μονάδων παροχής υγείας.

Την πρόταση του υπουργείου Υγείας για το νέο υγειονομικό χάρτη,παρουσιάζει τστο τελικό σχέδιο για τις λειτουργικές αναδιατάξεις των μονάδων παροχής υγείας. Η σχετική πρόταση τίθεται για 15 ημέρες σε γενική διαβούλευση, ενώ στην συνέχεια θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή.

Ειδικότερα και όπως προκύπτει από το σχέδιο δημιουργούνται 83 νοσοκομειακά συγκροτήματα σε όλη την χώρα, με το πρόγραμμα των συνδιοικήσεων.

Παrάλληλα και σύμφωνα με το νέο χάρτη του ΕΣΥ οχτώ νοσοκομεία μετατρέπονται σε κέντρα υγείας αστικού τύπου ή μονάδες βραχείας νοσηλείας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ιστορικού νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», το οποίο αλλάζει ρόλο: εκεί θα διεξάγονται μεταξύ άλλων χειρουργεία μίας ημέρας, θα λειτουργεί ηπατολογικό και δερματολογικό ιατρείο αλλά και οδοντιατρικό τμήμα για την εξυπηρέτηση ειδικών ομάδων ασθενών.

Στόχος του υπουργείου Υγείας, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό κείμενο, είναι να εξοικονομηθούν έως το τέλος του 2012 75 εκατομμύρια ευρώ – ποσό που θα διπλασιαστεί έως το 2015 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στις συνενώσεις 360 κλινικών από τις συνολικά 2.000 που λειτουργούν σήμερα στο ΕΣΥ.

Με τον τρόπο αυτό, τα τμήματα των δημοσίων νοσοκομείων θα περιοριστούν σε κάτω από 1.700, γεγονός που θα δημιουργήσει και διαφορετικές ανάγκες σε προσωπικό. Γι αυτό και προτείνεται να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία τους αλλά μόνο εντός των ορίων της περιφέρειας όπου υπηρετούν, 618 κλινικοί γιατροί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment