Δημοτικά

Πάρκο Νέας Ζωής: Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία

Πολλά προβλήματα εντοπίζονται στο Πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν παράπονα για την εγκατάλειψη του χώρου.

Σε αντίθεση με το Άλσος Περιστερίου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φυλάσσεται σε 24ωρη βάση, το ίδιο δεν συμβαίνει και με το Πάρκο Νέας Ζωής.

Αποτελεί και αυτό ένα μικρό Άλσος στη Νέα Ζωή που προσφέρεται για βόλτα, άθληση και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά αλλά η παραμέληση και οι συνθήκες μειώνουν την αξία του.

Το Πάρκο Νέας Ζωής διαθέτει ένα κατεστραμμένο γήπεδο μπάσκετ που δεν δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της γειτονιάς για κανένα παιχνίδι ενώ και ο φωτισμός στο μεγαλύτερο μέρος του πάρκου είναι ανεπαρκής.

Ο λιγοστός φωτισμός προσελκύει κυρίως τις νυχτερινές ώρες κακοποιά στοιχεία που προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές στο πάρκο ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για «επισκέπτες» που κάνουν χρήση ουσιών.

Στα αρνητικά του χώρου προστίθενται τα διαλυμένα πεζούλια και παγκάκια όπως επίσης και τα ξερά σιντριβάνια ενώ υπάρχει και επικινδυνότητα από τα διαλυμένα φωτιστικά και τα καλώδια που κρέμονται.

Παρόλη την κακή εικόνα, ο χώρος καθαρίζεται από το Δήμο σε τακτά χρονικά διαστήματα κάτι που δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας που θέλουν να το επισκέπτονται.

Άλλωστε στην εποχή της καραντίνας οι χώροι πρασίνου και αναψυχής στο Περιστέρι αποτελούν τα πιο πολυσύχναστα σημεία και είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα και σε διαφορετικές γειτονιές για να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του κόσμου.

Related posts

Περιστέρι: Ημερίδες του Δήμου στα σχολεία για τους κινδύνους του διαδικτύου

Peristeri News

Ποιος σπουδαίος τραγουδιστής έρχεται στο Περιστέρι στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Peristeri News

Ριζική ανανέωση στο Θέατρο «Πολιτών» του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment