PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρκάρισμα στο Περιστέρι – Η δυσκολία οδηγεί στην παρανομία


Το παρκάρισμα στο Περιστέρι και ειδικά στο κέντρο της πόλης είναι μια παλιά και άσχημη ιστορία που οδηγεί κάποιους οδηγούς στην παρανομία.

Η δυσκολία για παρκάρισμα στο Περιστέρι εντοπίζεται σε διάφορα σημεία αλλά κυρίως εκεί που βρίσκονται οι τρεις σταθμοί Μετρό και η Αιμιλίου Βεάκη.

Ειδικά στο κέντρο της πόλης τόσο για τα μαγαζιά εστίασης όσο και για τα εμπορικά καταστήματα αλλά και το σταθμό Μετρό, το να βρει κάποιος θέση να παρκάρει αποτελεί θέμα τύχης.

Ομοίως προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στα στενά γύρω από τον σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος» αλλά και στην Ανθούπολη που μπορεί να έχει τις θέσεις «καβάτζα» του Εκθεσιακού κέντρου αλλά όχι πάντα διαθέσιμες.

Η δυσκολία στο παρκάρισμα κατευθύνει τους οδηγούς στην παρανομία με παρατημένα αυτοκίνητα σε δεκάδες σημεία που δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Εντύπωση μας προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες σταθμευμένο όχημα πάνω στην πλατεία του Μετρό «Άγιος Αντώνιος». Ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εικόνα και μάλιστα σε μέρες που η πόλη ήταν σχεδόν άδεια.

Ίσως ο συγκεκριμένος οδηγός ήθελε να προκαλέσει εντυπώσεις μιας και δεν εξηγείται αλλιώς η συγκεκριμένη του απόφαση να παρκάρει πάνω στην πλατεία.

Παρόμοιες περιπτώσεις οδηγών βλέπουμε καθημερινά σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαδρομές τυφλών συμπολιτών μας, διπλοπαρκαρισμένα αλλά και πάνω στον πεζόδρομο.

Αρκετά βράδια τα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο(όταν τους επιτρέπεται η στάθμευση) είναι περισσότερα από τους πεζούς που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν αγαπούν την όμορφη εικόνα στην πόλη αλλά σκέφτονται μονάχα την ευκολία τους.

Αρκεί να αναφερθούμε στο παράδειγμα που ακολουθούν στο εξωτερικό, σε πολλές και διάφορες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης τα περισσότερα κέντρα διαθέτουν δεκάδες υπόγεια πάρκινγκ.

Οι οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στα πάρκινγκ με κάποιο αντίτιμο ανάλογα με την ώρα που θα αφήσουν το όχημά τους.

Αυτό κάνει τους οδηγούς είτε να αποφασίσουν να πληρώσουν το αντίτιμο κανονικά και να παρκάρουν κοντά στον προορισμό τους είτε να επιλέξουν έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης του προορισμού τους (π.χ. ποδήλατο) είτε να επιλέξουν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Πολλοί θα σκεφτούν ότι στις Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν ποδηλατόδρομοι οπότε είναι πιο εύκολη και ασφαλής η μετακίνησή τους με το ποδήλατο ενώ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Τέλος κρίνοντας από τους εαυτούς μας δεν θα θέλαμε να πληρώνουμε κάποιο αντίτιμο για παρκάρισμα στο Περιστέρι οπότε καταλήγουμε στο γεγονός ότι η παρανομία από κάποιους οδηγούς θα συνεχιστεί και η κατάσταση θα παραμείνει προβληματική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment