PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παρέμβαση του Κουβέιτ για εκτόνωση της έντασης


O εμίρης του Κουβέιτ προέτρεψε τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι να εκτονώσει την ένταση με τους συμμάχους και να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα οδηγούσε στην κλιμάκωση της διπλωματικής διένεξης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αραβικών κρατών του Κόλπου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ Kuna, ο σεΐχης Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ «διατύπωσε την ευχή» ο μονάρχης του Κατάρ «να εργαστεί για την εκτόνωση της έντασης και να αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που θα οδηγούσε ενδεχομένως στην κλιμάκωση».

Ο Αλ Σαμπάχ κάλεσε την Ταμίμ να δώσει την ευκαιρία στους διαμεσολαβητές να επιλύσουν τις διαφορές, ενώ σύμφωνα με το Kuna, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι ΗΠΑ «δεν επιθυμούν μόνιμη ρήξη» μεταξύ του Κατάρ και των χωρών του Κόλπου

Η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να δει μια «μόνιμη ρήξη» μεταξύ των χωρών του Κόλπου, δήλωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς χώρες του Κόλπου κι αραβικά κράτη αποφάσισαν να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το ότι στηρίζει τους ισλαμιστές και το Ιράν.

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ωστόσο ότι «η συμπεριφορά του Κατάρ είναι σε πολλούς τομείς αρκετά ανησυχητική όχι μονάχα προς τους γείτονές μας στον Κόλπο αλλά και προς τις ΗΠΑ».

«Θέλουμε να τους οδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment