PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Παρέμβαση Καρδαρά για μείωση των δόσεων των δανείων των εργαζομένων



Με επιστολή του – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Βενιζέλο και Καστανίδη και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν συνάψει δάνεια.

Με επιστολή του – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Βενιζέλο και Καστανίδη και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν συνάψει δάνεια, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς ζητά την μείωση της μηνιαίας δόσης που παρακρατείται από την μισθοδοσία των εργαζομένων, όταν μάλιστα με τις τελευταίες μισθολογικές περικοπές οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία επιβίωσης .

Ακόμη στην επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά να υπάρξει διευθέτηση και στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων.

H επιστολή

Κύριε Πρόεδρε ,

Ασφαλώς γνωρίζετε την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι εξαιτίας των μισθολογικών τους περικοπών , ιδιαίτερα εκείνων που έχουν συνάψει δάνεια με τον φορέα που εκπροσωπείτε .

Η κατάσταση για αυτούς τους εργαζόμενους είναι δυσβάσταχτη , από την στιγμή μάλιστα που ενώ έχει μειωθεί η μηνιαία μισθοδοσία τους συνεχίζεται η παρακράτηση του ίδιου ποσού για την εξυπηρέτηση των δανείων τους .

Η συνεχιζόμενη αυτή διαδικασία και πρακτική οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση , αφού η μισθοδοσία τους , μετά την παρακράτηση του ποσού για την εξυπηρέτηση των δανείων τους , είναι από ελάχιστη μέχρι σχεδόν μηδενική .

Ως εκ τούτου , σας ζητώ να επιληφθείτε του συγκεκριμένου προβλήματος στην κατεύθυνση της μείωσης του ποσού που αναλογεί στην δόση του κάθε δανείου , με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων καθώς και να υπάρξει σχετική πρόβλεψη για πιθανή επιμήκυνση των δανείων τους .

Κύριε Πρόεδρε ,

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται από όλους μας , ο καθένας από την θέση ευθύνης του , να διαφυλάξουμε την συνοχή του κοινωνικού ιστού από φαινόμενα αποσύνθεσής του .

Παρακαλώ όπως αντιμετωπίσετε το θέμα με τη μέγιστη ευαισθησία και λαμβάνοντας υπόψη σας την σημερινή αντικειμενική πραγματικότητα που πλήττει πρωτίστως τους εργαζόμενους.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες ,

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Καρδαράς

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Για 3η χρονιά το Φεστιβάλ Ρομποτικής στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

Peristeri News

Διήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού στο Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Leave a Comment