PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρέμβαση Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την 10ετή φυλάκιση της καθαρίστριας


Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε 10ετή ποινή κάθειρξης, που οδήγησε στην φυλάκισης της.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί  η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να  τη μελετήσει ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Επιπλέον, θα  εξετάσει όλα τα στοιχεία της απόφασης προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι συνήγοροι της κατηγορούμενης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. Εφόσον γίνει αυτό η σχετική αίτηση  μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης , ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας.

Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για δεκαετή φυλάκιση μιας 53χρονης καθαρίστριας δημοτικού σχολείου του Βόλου, επειδή όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, από το 1996 μέχρι και το 2014, υπάρχουν αντιδράσεις από τα συνδικάτα εργαζομένων, που ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της από τις φυλακές της Θήβας, όπου και οδηγήθηκε, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση.

Ο δικηγόρος της 53χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση, ενώ σε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment