• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον διαγωνισμό ζητεί ο δικηγόρος του Alpha

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2016

Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητεί ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαζαράτος κατήγγειλε ότι από τη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν. Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα, όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, ήταν αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών, αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις κάμερες καταγράφεται ο επικεφαλής αποστολής ενός υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό να μπαίνουν μαζί στην τουαλέτα.

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στραβά και κατέληξε σε μία δύσοσμη παρωδία. Για τον διαγωνισμό έκτρωμα είναι πια υπεύθυνα μόνο τα ποινικά δικαστήρια. Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως. Στάλθηκε επιστολή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαράτος.

Ετικέτες: ,