PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Παρέμβαση ΑΣΔΑ για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας


Προτάσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω έστειλε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, στη Δασάρχη Αιγάλεω, Ειρήνη Σούρα.

Επιστολή με προτάσεις για την κοινή δράση για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω έστειλε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας στη Δασάρχη Αιγάλεω κα Ειρήνη Σούρα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κυρία Δασάρχη,

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας με αποτέλεσμα να απειλείται ο δασικός πλούτος της χώρας. Το πρόβλημα επισήμανε πρόσφατα και το ανώτατο όργανο της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ, με έγγραφό της στα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη. Δυστυχώς πληροφορούμαστε ότι κρούσματα λαθροϋλοτομίας εντοπίστηκαν και στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε σας για να ζητήσουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δασικών εκτάσεων στον ορεινό όγκο.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι το Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω έχει πληγεί βαριά από τη λαθροϋλοτομία στο παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με αποτέλεσμα να μετατραπεί τότε στο «φαλακρό βουνό». Αλίμονο αν ανεχθούμε την επανάληψη του φαινομένου αυτού και την ακύρωση δεκαετιών επίπονης προσπάθειας για την αναδάσωσή του.

Σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, ζητάμε την τοποθέτηση δασικών υπαλλήλων σε σημεία εποπτείας των δασικών εκτάσεων και στις εισόδους στον ορεινό όγκο. Προτείνουμε επίσης τη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υλοποίηση μέτρων παρακολούθησης προστασίας ανάλογων με αυτά της αντιπυρικής περιόδου. Επιπρόσθετα, προτείνουμε τη συνεργασία με συλλόγους ενεργών πολιτών για την δημιουργία ενός δικτύου επαγρύπνησης και αποτροπής της λαθροϋλοτομίας.

Ο ΑΣΔΑ με όσα μέσα διαθέτει ήδη συμβάλλει στην προστασία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω από τη λαθροϋλοτομία, με εποχούμενες περιπολίες στα πρότυπα της αντιπυρικής προστασίας.

Για την προώθηση των ανωτέρω και το συντονισμό της προσπάθειάς μας μπροστά στη νέα αυτή απειλή για το Ποικίλο Όρος, προτείνουμε την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης υπηρεσιακών παραγόντων του ΑΣΔΑ με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αναμένουμε την ταχεία ανταπόκρισή σας, λόγω του κατεπείγοντος και της σοβαρότητας του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Α. Μποζίκας”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment