PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παρεμβάσεις Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου της 31/3/2015


Ανακοίνωση της παράταξης «Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου.

Η εμπλοκή στο θέμα της ανέγερσης σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κτήμα Μπόθου, οι οικονομικές εκκρεμότητες των πρώην εργαζομένων στην ΔΑΤΕΠ, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 5ο Νηπιαγωγείο, και η ανακατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου των οποίων ο προϋπολογισμός είχε ψηφιστεί, ήταν τα θέματα που έθεσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι Φώτης Κουγιουμτζής και οι δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ζούτσος και Στέφανος Παπαδόπουλος.

Είναι πρόκληση στους δημότες του Περιστερίου, στους κατοίκους της περιοχής του Μπόθου, στα τρία σχολεία τα οποία είναι στην περιοχή και γενικότερα στη συνείδηση του Περιστεριώτικου λαού, η χωρίς κανένα πρόσχημα απόφαση του απερχόμενου διευθυντή προέδρου του πρώην ΟΣΚ και δημότη Χαϊδαρίου κ. Ηρακλή Δρούλια, να σπεύσει να παραχωρήσει στην περιοχή του <Μπόθου>, έναν χώρο ο οποίος είναι δεσμευμένος για να χτιστεί, το σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή γηπέδων 5Χ5, τόνισε ο Νίκος Ζούτσος και ζήτησε από το Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και να ψηφίσει το εξής ψήφισμα.

<Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. πρώην ΟΣΚ να παραχωρήσει το λεγόμενο κτήμα Μπόθου σε ιδιώτη για τη δημιουργία τεσσάρων γηπέδων 5Χ5, αντί για την ανέγερση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου (σχολείου ΑΜΕΑ). Καταδικάζει την προκλητική στάση της εταιρείας να προχωρήσει σε μια τέτοιου είδους απόφαση χωρίς κα να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς. Καταδικάζει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που στόχο έχει το κέρδος των εταιρειών και όχι του λαού του Περιστερίου. Εκφράζει την βαθιά του πεποίθηση ότι στις συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υπεράσπιση των αρχών και των δομών του κοινωνικού κράτους με έμφαση σε αυτές της ειδικής αγωγής.Το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου θέτει ως βασική προτεραιότητα την επίλυση του μείζονος σημασίας αυτού προβλήματος και απαιτεί από την εταιρεία την άμεση ακύρωση της απόφασης>.

Για το ίδιο θέμα ο Στέφανος Παπαδόπουλος θέλησε να μάθει <τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, έτσι ώστε να διασφαλισθεί, ότι θα ακυρωθεί η απόφαση για το κτήμα Μπόθου. Ποια είναι η θέση του Δημάρχου, για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και τη θεωρεί μόνιμη λύση ή προσωρινή έως ότου κατασκευαστεί το νέο σχολείο για ΑΜΕΑ;Τι προτίθεται να απαντήσει στην κρατική εταιρεία Κτιριακές Υποδομές που απειλεί ξεδιάντροπα πως αν δε στεγαστεί το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου στο 3ο Δημοτικό θα διακοπούν οι εργασίες παρεμβάσεων στο χώρο, του 3ου και θα ενταχθεί η εκπόνηση της μελέτης του νέου κτιρίου του ΕΕΕΕΚ στο πρόγραμμα της εταιρείας για την περίοδο 2016-2018 με προοπτική να ξεκινήσουν οι εργασίες το 2019 εάν υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι; Αν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ελέγχου καταλληλότητας του 3ου Δημοτικού Σχολείου όπως έχει εντονότατα ζητήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών <Έλλη Αλεξίου>; Ποια είναι η θέση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, για την παραχώρηση σε ιδιώτες δημοσίων χώρων γενικότερα>;

Ο Δήμος Περιστερίου δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ στην μη κατασκευή του σχολείου ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και όσον αφορά στο ψήφισμα αυτό μετά από κάποιες τροποποιήσεις έγινε ομόφωνα δεκτό.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν αυτό που έθεσε ο επικεφαλής της Παράταξης Φώτης Κουγιουμτζήςκαι αφορούσε στο θέμα των πρώην εργαζομένων της ΔATEΠ. Ρώτησε αν εξακολουθούν να είναι δεσμευμένοι οι λογαριασμοί στις διάφορες τράπεζες και πως σκέφτεται ο Δήμος να αντιμετωπίσει το θέμα στο εξής>. Αναφέρθηκε επίσης στην καταγγελία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου που κάνει λόγο <για αδιαφορία της διοίκησης για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το σχολείο>.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Σταυρούλιας για τους εργαζόμενους της ΔATEΠ είπε ότι τα χρήματα έχουν εκταμιευθεί από τους λογαριασμούς του Δήμου και προφανώς έχουν διανεμηθεί, ενώ εκκρεμεί δίκη στις 19 Μαΐου. Το θέμα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση δικαίωσης του Δήμου συ
μπλήρωσε. Για το 5ο Νηπιαγωγείο ο αντιδήμαρχος κ. Θεοδωράκος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα αλλά είναι θέμα ιεράρχησης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος για την ανακατασκευή των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου είπε πως υπήρξε συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα.

Τέλος οι Ενεργοί Πολίτες ψήφισαν υπέρ της εκπροσώπησης του Δημοτικού Συμβουλίου στην σύσκεψη που διοργανώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας την Τρίτη 7 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ,με θέμα τον συντονισμό της δράσης στα ζητήματα της υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment