PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παρατείνεται η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής


Παρατείνονται οι θεσμικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ως προς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τόσο στη χονδρεμπορική, όσο και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια πραγματική «ανάσα» παίρνουν οι καταναλωτές ρεύματος που ανησυχούσαν για την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος, καθώς σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, παρατείνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023, η αναστολή εφαρμογής της ρήτρας.

Μάλιστα, πέρα από την ρήτρα αναπροσαρμογής παρατείνεται έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023 και ο Μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών που εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία από τον Ιούλιο 2022, έχοντας ήδη συνεισφέρει πάνω από 3,25 δισ. ευρώ έως σήμερα στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους της αύξησης κόστους για τους καταναλωτές λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο και για το μεταβατικό διάστημα ανάδειξης της νέας Κυβέρνησης, που θα προκύψει από την επικείμενη εκλογική διαδικασία, η ενίσχυση του ΤΕΜ μέσω των ποσών που προέρχονται από το μηχανισμό επιβολής πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς.

Επίσης, διασφαλίζεται μεταβατικά η προσήκουσα ενημέρωση των καταναλωτών, μέσω του μέτρου αναστολής εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, καθώς οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν και τους επόμενους μήνες να ανακοινώνουν έως την 20η ημέρα του προηγούμενου μήνα τιμολόγησης, τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύουν για τον επόμενο μήνα, τηρώντας τη διαφάνεια και τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμολογίων για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment