PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παράνομες οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε σχολεία ειδικής αγωγής


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Παράνομες και αντισυνταγματικές θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής μέσω των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ (7.400 θέσεις).

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ η τοποθέτηση των προσληφθέντων στις δομές αυτές γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να λαμβάνεται υπ όψη ο στόχος του προγράμματος που είναι «η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» και όχι η κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, τονίζουν την ανακοίνωσή τους, δεν λαμβάνεται υπ όψη η πρόσφατη απάντηση του υπουργού ΥΠΑΙΘ κου Κ. Αρβανιτόπουλου, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι «επικουρική», δηλαδή η παρουσία του έχει νόημα μόνο εφ όσον υπάρχει ήδη το βασικό αναγκαίο προσωπικό που καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες των δομών.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρει «δεδομένου ότι σήμερα στο τέλος του τρέχοντος έτους (Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment