PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παραμένει βασικό πρόβλημα το παρκάρισμα στο Περιστέρι – Οι σκέψεις για υπόγεια parking


Καθημερινός εφιάλτης παραμένει το παρκάρισμα για τους οδηγούς στο Περιστέρι.

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες στο παρκάρισμα εντοπίζονται κυρίως στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης αλλά και στους άλλους δύο σταθμούς Μετρό (Ανθούπολη-Άγιος Αντώνιος).

Ειδικά τις ώρες αιχμής καθημερινά και τα πρωινά της Κυριακής το σαφάρι για μια θέση parking κοντά στο κέντρο της πόλης φαντάζει δοκιμασία τύχης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εξέλιξη που έχει επέλθει στο κέντρο της πόλης με τα εμπορικά καταστήματα στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, τα μαγαζιά εστίασης στην Αιμιλίου Βεάκη και το σταθμό Μετρό «Περιστέρι» έχουν κάνει την περιοχή απροσπέλαστη για τους οδηγούς.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και η περιοχές του Αγίου Αντωνίου και της Ανθούπολης με τους κατοίκους να αναφέρουν πως πολλές φορές δεν βρίσκουν να παρκάρουν κοντά στο σπίτι τους και αναγκάζονται να περπατήσουν αρκετή ώρα.

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος παραμένει μια διαχρονική δυσλειτουργία της πόλης αφού σε αντίθεση με άλλες περιοχές και Δήμους εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα δεν υπάρχουν ανοιχτοί χώροι ή κάποιο Parking.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης που αρκετές φορές οι πολίτες που παρκάρουν εκεί για να πάνε στις δουλειές του μέσω του Μετρό αναγκάζονται να ψάχνουν εκτός του χώρου λόγω των εκθέσεων και της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος με την εταιρεία που παραχωρεί το κτίριο.

Οι σκέψεις για δημοτικά parking στο Περιστέρι

Το πρόβλημα με το παρκάρισμα στο Περιστέρι είναι γνωστό στην πολυετή διοίκηση του Δήμου που αναζητά τρόπους για να αποσυμφορήσει την κατάσταση, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Η πρώτη περίπτωση χώρου που έχει συζητηθεί και στόχος είναι να γίνει υπόγειο parking βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης επί της Παναγή Τσαλδάρη απέναντι από τον ΟΤΕ.

Η έγκριση της αλλαγής χρήσης του χώρου έχει γίνει στο δημοτικό συμβούλιο από το 2019 με στόχο να δημιουργηθεί υπόγειο parking που να μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 200 αυτοκίνητα.

Η εικόνα του σημείου με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραμείνει ίδια δηλαδή πλατεία με πράσινο αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποιο νέο δεδομένο σχετικά με την χρηματοδότηση.

Σκέψεις για κάτι παρόμοιο με δημιουργία υπογείου parking γίνονται και για τα γήπεδα «Πρόνοιας» επί της λεωφόρου Θηβών χωρίς βέβαια να έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το εν λόγω σημείο.

Πρόκειται για δύο χώρους που θα βοηθήσουν οπωσδήποτε σε ένα από τα πιο βασικά προβλήματα στο Περιστέρι αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment