PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παραμένει επικεφαλής στο Ποτάμι ο Σταύρος ΘεοδωράκηςΜε ποσοστό 93,59% επανεκλέχθηκε επικεφαλής στο Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, που διεξήχθη στον Κεραμεικό.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Μαυρωτάς, γραμματέας Οργανωτικού ο Γιώργος Γκαρής, γραμματέας Στρατηγικών Δράσεων η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, ενώ επικεφαλής της Νεολαίας η Μαρία Δαμανάκη και ο Αναστάσιος Παππάς.

Με ποσοστό 90,33% εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση του κόμματος. Αντιθέτως, «όχι» στην πρόταση 10 σημείων του Γιώργου Αμυρά είπε το 41,67%, έναντι 34,47% του «ναι».

«Θέλω την Ελλάδα αλλιώς. Κι αυτό το αλλιώς το συζητήσαμε επαρκώς αυτές τις σχεδόν 20 ώρες, που έμεινα εδώ μέσα στην αίθουσα» είπε στο κλείσιμο του Συνεδρίου ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε, επτά είναι τα σημεία «που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές μας συνεργασίες:

1) Πλήρης αποκομματικοποίηση του Κράτους οριζοντίως και καθέτως,

2) Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης,

3) Σύγχρονη ανοιχτή Παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα,

4) Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις,

5) Προστασία της γης, της θάλασσας, των ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση,

6) Διαγενεακή Δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις,

7) Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνιστούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είμαστε η πολιτική συμμαχία του αλλιώς. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε, θα συνεχίσουμε να ταρακουνούμε την κοινωνία. Με καινοτόμες ιδέες, με τολμηρές αλλά πάντα μελετημένες προτάσεις. Με στόχο να κερδίζει η Ελλάδα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, είπε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσημειώσεις στα καταστατικά, τα βερμπαλιστικά κείμενα και οι σχεδιασμοί στην άμμο.

Θέλω όμως, και το εξασφαλίζει το νέο καταστατικό, ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και φίλων στις αποφάσεις του Κινήματος. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για το Κίνημά μας.

Τολμάμε και κάνουμε όσα κανείς άλλος δεν τολμά στο πολιτικό σύστημα. Κάναμε τρία εσωτερικά δημοψηφίσματα. Για τα πολιτικά, τα οργανωτικά, τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ερωτήματα και τελικά απαντήσεις που μας ξεβολεύουν, που δε μας χαϊδεύουν. Οι αδιάβλητες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μαρτυρούν ότι αυτό το Κίνημα δεν φοβάται την κριτική και την αντίθετη άποψη» υποστήριξε.

Κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Ποτάμι είναι «ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες. Ένα Κίνημα που ποτέ δε βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή. Ανέλαβα την ευθύνη για τις αποφάσεις συνεργασίας που πάρθηκαν το 2017. Δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ στα δύσκολα και στα λάθη. Αλλά και όλοι εσείς, δεν πρέπει να κρυφτείτε. Πρέπει να δώσετε το μήνυμα ότι το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι εδώ και καλούμε τους πολίτες που παραμένουν ανήσυχοι για την πορεία της χώρας, τους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα να επιλέξουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων των φίλων σας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Το πιστεύω και συνεχίζω. Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του Κινήματός μας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός είχαν ταχθεί υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., θέση με την οποία διαφώνησε ο Σπύρος Δανέλλης, ζητώντας αποσαφήνιση της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βρετανό πρωθυπουργό

Peristeri News

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης

Peristeri News

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές

Peristeri News

Leave a Comment