PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Παραλίες μια… ανάσα από το Περιστέρι


Για εσάς που δεν αντέχετε άλλο εντός των τειχών, ξεφύγετε από τη μονοτονία της καθημερινότητας, οι ζεστές μέρες ήρθαν και η θάλασσα μας περιμένει. Επιλέξτε κάποιον από τους προορισμούς που σας ταιριάζει, μια ανάσα από το Περιστέρι.

Οι σύντομες αποδράσεις δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σχεδιασμό και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πολυέξοδες. Το PeristeriNews.gr θέλοντας να δώσει μία ανάσα δροσιάς σας προτείνει υπέροχες παραλίες μια ανάσα από την πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε καταφύγιο, εσείς πάρτε την παρέα σας και ξεκινήστε μια μίνι περιήγηση σε μέρη και αξιοθέατα.

Πάμε λοιπόν:

Αλθέα

Τα σκαλάκια της Αλθεάς βρίσκονται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου. Δεν θα σε δυσκολέψουν καθόλου. Μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, μόλις δεις την ταμπέλα Αλθέα, κόψε ταχύτητα και θα δεις ένα δρομάκι που οδηγεί σε ένα χώρο parking. Αφήνεις εκεί το αμάξι και κατεβαίνεις τα σκαλάκια. Αν πάλι δεν διαθέτεις μεταφορικό μην ανησυχείς. Πάρε από την Γλυφάδα το 122 και θα σε αφήσει έξω από την ταμπελίτσα που είπαμε πριν. Κάθε μισή ωρίτσα περνάει οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.


Πρόβλημα βέβαια θα έχεις αν πας σαββατοκύριακο και αργά. Είναι μικρή και γραφική παραλία κάτι που σημαίνει ότι γεμίζει εύκολα. Προτίμησε να την απολαύσεις καθημερινή.

ΚΑΠΕ Λεγραινά

Λίγο πριν από τα Λεγρενά (62 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας) στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο υπάρχει μια πινακίδα που αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί.

Η αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Πασαλιμάνι Σουνίου

Δύσκολο να εντοπίσετε την παραλία αυτή γιατί ο όρμος είναι καλά κρυμμένος από την λεωφόρο Σουνίου αλλά αξίζει να ακολουθήσετε την παράκαμψη και να διασχίσετε τον οικισμό Πασά Σουνίου μέχρι για να φτάσετε στο κύμα. Θα φτάσετε εκεί αφού στρίψετε στο 72ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και διασχίσετε τον οικισμό.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά τα πεντακάθαρα νερά, η αμμουδερή ακτή, η θέα και οι κοντινές ψαροταβέρνες θα σας ανταμείψουν. Τις καθημερινές συχνάζουν κυρίως κάτοικοι του οικισμού.

Χάρακας

Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική. Με κατεύθυνση προς Σούνιο. πλησιάζοντας τα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν από το ΚΑΠΕ, θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου την ταμπέλα που αναγράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα».

Η συγκεκριμένη παραλία ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής. Κατά τα άλλα, ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που θα σας αποζημιώσει για τη διαδρομή. Το να οδηγάς κατά μήκος της ακτής και και να την βλέπεις να αλλάζει μορφές ανάλογα με το φόντο και τον ήλιο είναι κάτι το μοναδικό. Που να δεις και το ηλιοβασίλεμα από εκεί.

Θυμάρι

Μικροί και μεγάλοι κολπίσκοι συνθέτουν μία περιοχή που διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα. Λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, περίπου 55 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσετε αυτή την παραλία που είναι στρωμένη με άμμο και ψιλό χαλικάκι.

Είναι γνωστή κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους πιο «ψαγμένους» λουόμενους της πόλης, αφού διαθέτει αρκετά καθαρά και ρηχά νερά (ιδανική και για οικογένειες) για τα δεδομένα της Αττικής. Πήρε το όνομά του ο οικισμός από τα αμέτρητα θυμάρια που υπάρχουν στις πλαγιές και σε μερικά σημεία φτάνουν μέχρι την παραλία.

Άγιος Πέτρος

Κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Άγιου Πέτρου. Αφού περάσεις τα Λεγραινά και το μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή να έχεις το μυαλό σου. Θα δεις μια ταμπέλα η οποία γράφει Άγιος Πέτρος και θα στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο. Το εκκλησάκι στέκει εκεί αγέρωχο και είναι αρωγός σου για να το πετύχεις.

Ο Άγιος Πέτρος αυτό που έχει να προσφέρει είναι μια μικρή σε έκταση παραλία η οποία δεν πιάνει κύμα ποτέ. Όταν θα κολυμπάς θα έχεις από πίσω σου το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, μπροστά σου τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει στον κολπίσκο και από πάνω σου το ναό του Ποσειδώνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment