PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Κασιμάτης



Ο Βασίλης Κασιμάτης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο Βασίλης Κασιμάτης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωσή του:

«Έπειτα από την συνεργασία των δύο κομμάτων (Μαριάς-Αντιμνημονιακοί Πολίτες & Δημαράς-Άρμα Πολιτών) με το κόμμα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και από αυτά που έγιναν σε τοπικό κομματικό επίπεδο στο Ρέθυμνο, δηλώνω την παραίτησή μου από Αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” στο Ρέθυμνο.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ουδέποτε συμμετείχα σε άλλο πολιτικό μόρφωμα στο παρελθόν, δεν είχα οποιαδήποτε σχέση αντιμισθίας με πολιτικές παρατάξεις και ομοίως ποτέ δεν είχα πολιτικές βλέψεις.

Σήμερα όμως και ένεκα των τρεχουσών συνθηκών, η χώρα μας ζητά να κάνουμε το καθήκον μας ως ενεργοί πλέον πολίτες και εμείς οι δημοσιογράφοι ως γνώστες των προβλημάτων της εντοπιότητας ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στο “κάλεσμα”. Αγνοί σκοποί για την Μητέρα Πατρίδα και μόνο. Όμως …
Αναλύοντας τα δύο μέρη ξεχωριστά: Πρώτον, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του κου Πάνου Καμμένου με τους κ.κ. Δημαρά και Μαριά, αυτό έγινε κατά τρόπο εντελώς αντίθετο με τις αρχές του κόμματος, αφού αυτές εξ αρχής έκαναν λόγο για δημοκρατικές διαδικασίες από την βάση και μάλιστα μέσω του διαδικτύου.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, ο Πρόεδρος του κόμματος πήρε μια βιαστική απόφαση δίχως να καλοεξετάσει την εκλογική του βάση, στοιχείο που επιδεικνύει πολιτική ανωριμότητα και επιπολαιότητα. Στο δια ταύτα όμως, ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι η συνεργασία αυτή αποφασίστηκε δίχως να ανακοινωθεί κοινή προγραμματική πορεία, και κοινό υπερκομματικό πλέον πρόγραμμα, αφού συμμετέχουν τρία κόμματα σε ένα. Ως αποτέλεσμα η αποχώρηση εκατοντάδων εμπλεκομένων “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”, ομοίων και ισόποσων ενεργών και εμπλεκομένων τόσο στο Άρμα Πολιτών όσο και στους “Αντιμνημονιακούς Πολίτες”.

Ως εκ τούτου και επειδή οφείλω να ακούω ΜΟΝΟ την κοινωνική βάση αλλά δευτερευόντος και την δική μου φωνή, αποφάσισα την απεμπλοκή μου από το κόμμα, θεωρώντας ότι λειτούργησε αντιδημοκρατικά και αντίθετα με τις ίδιες της αρχές και αξίες που όλοι μας αρχικώς ασπαστήκαμε και υπηρετήσαμε.

Εκτιμώ πλέον ότι το νεόδμητο κόμμα λειτούργησε εκμεταλλευόμενο την τεράστια λαοθάλασσα των Ελλήνων Αγανακτισμένων, εκτονώνοντας και αποκλιμακώνοντας την λαϊκή οργή, που σήμερα καταλάγιασε στην γεμάτη από δυστυχώς φρούδες ελπίδες, πρακτική.

Δεύτερον, σε τοπικό επίπεδο και αφού ακούγονται αρκετά, θα πω μια λέξη αναλύοντάς την. Μπάχαλο!

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 και έπειτα από συντονισμένες (προσωπικές μου) ενέργειες δημοσιευμένες στο τοπικό Τύπο και κατ΄εντολήν του κινήματος, έγινε στην περιοχή Τρία Μοναστήρια, η πολυπληθής συγκέντρωση των φίλων και μελών των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και η οποία προέκυψε και από την λίστα που μας παραχωρήθηκε από την κεντρική διοίκηση σε μια προσπάθεια να ΜΗΝ «καπελωθεί» ουδείς από τον νομό, σεβόμενοι την διαφάνεια και την ομοψυχία.

Από την εν λόγω ομάδα εξελέγην έπειτα από νόμιμες αρχαιρεσίες η μοναδική 50μελής Τοπική Οργάνωση, ακολούθως η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή, από όπου εξελέγην και το παρακάτω 5μελές προεδρείο, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο από το παραταξιακό γραφείο τύπου: Πρόεδρος: Κώστας Ποθουλάκης-Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κασιμάτης-Εκδότης Δημοσιογράφος, Γραμματέας: Χαράλαμπος Χαιρέτης-Πολιτικός Μηχανικός, Ταμίας: Κατερίνα Σαμψών-Παιδαγωγός, Μέλος: Σταμάτης Γκίζας – Πλοίαρχος ε.α Π.Ν.

Στην πορεία και έπειτα από την “περίεργη” αλλά και ύποπτη παρείσφρηση αγνώστων ατόμων που λειτούργησαν κατά εντελώς ανάρμοστο, άναρχο και “καρεκλοκενταυρικό” τρόπο, αλλοτρίωσαν στο μέγιστο βαθμό την ενωτική τάση που εξ αρχής είχε η πλουραλιστική αυτή ομάδα.

Ο λόγος: Η εμφανής προσπάθεια για την «Μάχη της Καρέκλας» αλλά και την αποδιοργάνωση της τοπικής οργάνωσης, που κυοφόρησαν δυστυχώς οι ελάχιστοι, εκδιώχνοντας με πλάγια και ρουσφετολογικά μέσα εκείνους που δήλωσαν υπηρέτες και αγωνιστές στην αγνή “Μάχη του Σταυρού”.

Ως αποτέλεσμα, το 84% της Τοπικής Οργάνωσης αποχώρησε, ομοίως και τα 4 εκ των 5 μελών του μοναδικού έως σήμερα εκλεγμένου Προεδρείου, όπου παρέμεινε μόνο ο σημερινός υποψήφιος Κωστής Ποθουλάκης. Επιπροσθέτως, από την νέα επιτροπή η οποία υφίσταται σήμερα και ΔΕΝ εξελέγην από τοπικές αρχιεραισίες, αλλά από μια παρέα ατόμων σε “καφενείο” της πόλης, αποχώρησαν και τα μέλη των νεοεισηχθέντων 2 παραταξιακών ομάδων “Δημαρά-Μαριά”.

Μετά από όλα αυτά και έπειτα από την έντονη δυσφορία που μου προκάλεσαν τα ανωτέρω, σεβόμενος τις προσωπικές μου αξίες & αρχές, δια της παρούσης ΔΗΛΩΝΩ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από Αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης, καθόσον αυτή διαλύθηκε συθέμελα και καταθέτω και την κομματική μου ταυτότητα. Δεν επιθυμώ δε, ουδεμία σχέση με τον πρόεδρο του κινήματος κ.Πάνο Καμμένο, αφού τον θεωρώ υπεύθυνο της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε και σε Παγκρήτιο επίπεδο, αφού την απόλυτη ευθύνη πάντα την έχει και κατά παράδοση … “ο καπετάνιος του καραβιού”.

Η στάση του, ο ερασιτεχνισμός αλλά και η επικίνδυνη κατα έμέ διαχείριση του κινήματος, μου καταδεικνύει ότι είτε υπάρχει έντονη πολιτική ανωριμότητα, είτε ύποπτη καπήλευση της οργής των Ελλήνων προς αποκλιμάκωση των ενεργειών όπως αυτές προέκυψαν από τα “Κινήματα της Πλατείας”.

Εύχομαι να μην επαληθευθώ στα όσα αφορούν τις “ύποπτες πρακτικές” και να πρυτανεύσει η σύνεση λογική για το καλό της Ελλάδας.

Βασίλης Κασιμάτης
Εκδότης Δημοσιογράφος Συγγραφέας
Ενεργός Πολίτης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment