PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μπόρις Τζόνσον


Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από βουλευτής στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς συνεχίζει η έρευνα εις βάρος του σχετικά με τις παραβάσεις που κατηγορείται ότι διέπραξε, την περίοδο που η χώρα ήταν σε lockdown για τον κορωνοϊό.

Αυτό το γεγονός, σημαίνει λοιπόν ότι θα διεξαχθούν εκλογές για την πλήρωση της κενής έδρας.

«Είναι πολύ λυπηρό που αποχωρώ από το κοινοβούλιο – τουλάχιστον προς το παρόν. Με αναγκάζει μια χούφτα ανθρώπων, που δεν έχουν αποδείξεις για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και χωρίς την έγκριση ακόμη και των μελών του Συντηρητικού κόμματος και, πολύ περισσότερο, του εκλογικού σώματος» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των προσώπων στα οποία ο Τζόνσον, ως πρώην πρωθυπουργός, πρότεινε να δοθούν διακρίσεις, τίτλοι ευγενείας ή έδρες στη Βουλή των Λόρδων. Η λίστα αυτή συντάσσεται από τους πρώην πρωθυπουργούς και εξετάζεται από μια κυβερνητική επιτροπή και από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι σύμμαχοί του στην εκστρατεία για το Brexit, πρώην συνεργάτες του στην κυβέρνηση, μια κομμώτρια, όχι όμως και ο πατέρας του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον. Η εφημερίδα The Times είχε γράψει τον Μάρτιο ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητούσε να δοθεί τίτλος ευγενείας στον πατέρα του, όμως το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Υπάρχουν όμως τα ονόματα της πρώην υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ (παίρνει τον τίτλο «ντέιμ») και του ευρωσκεπτικιστή βουλευτή Τζέικομπ Ρις-Μογκ (γίνεται «σερ»).

Στη λίστα των συμβούλων, των συντακτών των ομιλιών και των προσωπικών βοηθών που προτείνονται υπάρχει και το όνομα της Κέλι Ντοτζ, μιας κομμώτριας στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment