PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου ο Γιώργος Μπεκιάρης


Επιστολή παραίτησης από τη θέση του Προέδρου του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου, Γιώργος Μπεκιάρης.

Ο κ. Μπεκιάρης παρά τις προσπάθειες για αναβάθμιση των υπηρεσιών στο 2ο κέντρο Υγείας αναφέρει ότι οι Διοικούντες της 2η ΥΠΕ περιορίστηκαν σε αόριστες και απραγματοποίητες υποσχέσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αγαπημένοι μου Φίλοι, Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες,

επιθυμία μου ήταν πάντα και παραμένει η συνεχής προσπάθεια για προσφορά σε όλους εσάς και ιδιαίτερα για βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας.

Για την υλοποίηση του στόχου μου αυτού, δέχθηκα προ 2ετιας περίπου, να αναλάβω τη θέση του Προέδρου του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου.

Από της αναλήψεως των καθηκόντων μου μέχρι και σήμερα χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου και την βοήθεια των συνεργατών μου,  εργάστηκα συνεχώς για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ποιοτικά  και ποσοτικά.

 Κυρίως επεδίωξα:

 1)      Την άρτια στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με τους απαραίτητους γιατρούς σε αριθμό και ειδικότητες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα το αποτελεσματικό από τους αρμόδιους. Πριν από χρόνια είχαμε 180 περίπου εργαζόμενους γιατρούς, ενώ σήμερα λιγότερους από 60. Δεν έχουμε κανέναν οφθαλμίατρο και κανέναν δερματολόγο.

 2)      Την συμπλήρωση των αναγκών σε Νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως σε Τεχνολόγους εργαστηρίων.

 3)      Την τοποθέτηση τουλάχιστον πέντε Διοικητικών υπαλλήλων.

 4)      Την επαναλειτουργία του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών. Βοηθούσε όταν λειτουργούσε, στην άμεση λύση των προβλημάτων Υγείας των πολιτών της μεγαλούπολης του Περιστερίου και όχι μόνο, αποσυμφορίζοντας συγχρόνως τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και

5)       Την δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων στους χώρους των ΚΕΦΙ του Δήμου, από γιατρούς των Κέντρων Υγείας, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Δυστυχώς παρά τις συνεχείς και  απόλυτα τεκμηριωμένες εισηγήσεις μου και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν γραπτά και προφορικά, οι Διοικούντες της 2η ΥΠΕ, περιορίστηκαν σε αόριστες και απραγματοποίητες υποσχέσεις. Πιστεύω ότι αυτά έγιναν διότι αφ’ενός οι ίδιοι υπολοίποντο της αναλόγου ειδικής εμπειρίας, αφ’ετέρου δε ενέδιδαν σε εσκεμμένες εισηγήσεις άλλων μη σχετικών με την υγεία παραγόντων, οι οποίοι  είχαν τρόπους και μπορούσαν να τους επηρεάζουν.

Κατόπιν τούτων, ενεργώντας σύμφωνα με τις αρχές και τα πιστεύω μου και υπό το βάρος των ιδιαίτερων ευθυνών μου προς όλους εσάς, που εκτιμώ και αγαπώ, απεφάσισα  να «ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ» από την θέση του Προέδρου του 2ου Κέντρου Υγείας του Δήμου Περιστερίου.

Υπόσχομαι και δηλώνω, σε όλους σας, ότι οι προσπάθειες μου σαν γιατρού, για την βελτίωση των δομών Υγείας στο Δήμο μας, θα συνεχιστούν και με εντατικότερο ακόμη ρυθμό, από την θέση του Αντιδημάρχου Υγείας που μου έχει εμπιστευθεί ο Δήμαρχος μας Ανδρέας Παχατουρίδης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
–  Καρδιολόγος
–   Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Περιστερίου
–   Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
– Υπεύθυνος λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Πως βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες τις εκλογές σε Περιστέρι, Αττική και Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Με Στέλιο Ρόκκο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Περιστέρι – Ακολουθούν Τσαλίκης και Παπαρίζου

Peristeri News

Συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (27η)

Peristeri News

Leave a Comment