PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παραίτηση Λυκουρέντζου ζητούν οι φαρμακοποιοί


Κλιμακώνεται η κόντρα των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας, με αιχμή τις εξαγγελίες για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Κλιμακώνεται η κόντρα των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας, με αιχμή τις εξαγγελίες για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Νωρίτερα, οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι και για «και για το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να μην προχωρά στην εξόφληση των χρεών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει υποσχεθεί ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο».

«Δέκα εκατομμύρια Έλληνες και όλοι οι φαρμακοποιοί απαιτούν να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ. Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου.
Μάλιστα, πέραν του υπουργείου Υγείας, ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την οριστική επίλυση του προβλήματος, αλλά και για την προώθηση των υπολοίπων προβλημάτων του κλάδου.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας. «Καλούμε τον υπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάει σπίτι του» ανέφερε και έκανε λόγο για «άθλια πολιτική που πηγάζει από μνημονιακές καταστάσεις».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν το υπουργείο προχωρήσει στην απελευθέρωση του ωραρίου, τότε την επόμενη ημέρα ο ΦΣΑ θα ανακαλέσει «όλες τις διημερεύσεις και όλες τις διανυκτερεύσεις» καθώς όπως είπε δεν θα έχει λόγο τότε να ανοίγει υποχρεωτικά φαρμακεία όταν ο καθένας θα ανοίγει όποτε θέλει.

Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε «παραλήρημα ανακριβειών» το κείμενο που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας πως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρωθεί ούτε τα χρέη του 2011 ούτε του 2012 από τα ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία μετά από ομόφωνη απόφαση των δ.σ. των συλλόγων τους. Στις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment