• Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Παραιτείται ο Ζαγοράκης από την ΕΠΟ

Peristeri News
Σεπτέμβριος08/ 2021

Απρόσμενη εξέλιξη στα δρώμενα της ΕΠΟ, καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο παλαίμαχος άσος και αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 έχει μάλιστα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για την απόφασή του.

Ο Ζαγοράκης είχε εκλεγεί πρόεδρος μόλις πριν από μερικούς μήνες έχοντας καθολική αποδοχή απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο.

Ο «Ζαγόρ» τύγχανε της εμπιστοσύνης και των τεσσάρων «μεγάλων», ενώ την υποψηφιότητά του είχαν χαιρετίσει και στηρίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκείνο που σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης μπορεί να εικάσει κάποιος, είναι πως δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτιμώντας ίσως πως η δυνατότητα παρέμβασής του ήταν περιορισμένη.

Ίσως επίσης ένιωσε πως δεν στηριζόταν στην προσπάθειά του στο βαθμό που θα ήθελε, αλλά αυτά απομένει να τα αποσαφηνίσει ο ίδιος, με μια συνέντευξη Τύπου ή κάποια ανακοίνωση.

Η επόμενη ημέρα, εφόσον η παραίτηση οριστικοποιηθεί, προβλέπει σύγκληση του Δ.Σ. της ΕΠΟ προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.