PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπαρήγα: Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στην «Επιτροπή Σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ



Πυρά της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Αχτίδα Μεταφορών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Όπως είπε, κάθε αλλαγή των συνθημάτων και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές είναι σκόπιμη ώστε αφενός μεν να εκμεταλλευτεί τα λαϊκά βάσανα αφετέρου δε να προτείνει μια κυβερνητική αλλαγή, χωρίς η αστική τάξη να φοβάται την αλλαγή αυτή.

«Τώρα τελευταία μιλά για κλεπτοκρατία, δηλαδή ο λαός δεν έχει απέναντι του την αστική τάξη, αλλά κάποιους κλέφτες», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι κόμμα που θέλει φιλολαϊκή αλλαγή πρέπει να προετοιμάζει τον λαό για σύγκρουση, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν κρύβει από τον λαό πού θέλει να πάμε.

Ερωτηθείσα αν εγείρει ανησυχίες το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι κατ’ αρχήν αντίπαλος είναι η αστική τάξη, ενώ ο οπορτουνισμός που είναι παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας δρα στο κίνημα και υπονομεύει την ταξική πάλη και γι’ αυτό πρέπει να πολεμιέται.

«Μας κατηγορούν γιατί τους εμποδίζουμε να πείθουν πως υπάρχει διέξοδος μέσα στον καπιταλισμό», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως σε αυτήν συμμετέχουν ακόμα και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι θέλουν να εκσυγχρονίσουν το αστικό κράτος ώστε να πείσουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα φτιάξει και αριστερό κράτος.

Όλα τα κόμματα – του πλην ΚΚΕ – ό,τι κι αν λένε προσπαθούν να αποκρύψουν την σχέση της κρίσης με το καπιταλιστικό σύστημα, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ενώ αρχικά το ένα κόμμα κατηγορούσε το άλλο, ως υπαίτιο της κρίσης, τώρα κάνουν λόγο για υπαιτιότητα όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε αστική διακυβέρνηση, ενώ θα συμμετέχει διατηρώντας την οργανωτική του αυτοτέλεια στην Λαϊκή Συμμαχία.

«Όταν λέμε εργατική λαϊκή εξουσία δεν εννοούμε κυβέρνηση ΚΚΕ, αν εξουσιάζει το κόμμα και όχι η εργατική τάξη, τότε έχουμε παραβιάσει βασικούς κανόνες του σοσιαλισμού» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι στην επεξεργασία του το ΚΚΕ, έχει λάβει υπόψη του τα προβλήματα που ανέκυψαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Το καθήκον που θέτει το ΚΚΕ είναι η οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα είναι ο φορέας της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως ενώ όλοι ενδιαφέρονται για την διέξοδο από την κρίση, ο λαός πρέπει να ξέρει ότι η διέξοδος αυτή δεν εξαρτάται ούτε από τον μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων, ούτε από τις συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις στο Κοινοβούλιο. Η διέξοδος από την κρίση, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί από την οξύτατη σύγκρουση μεταξύ του στρατοπέδου που θέλει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και εκείνων που θέλουν διέξοδο με τον λαό επιτιθέμενο στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής.

Αναφορικά με την εξέλιξη της κρίσης, είπε ότι ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό καπιταλισμό, η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, ενώ θα υπάρξει και νέο ξέσπασμα κρίσης που θα πλήξει και την Κίνα, τις Ινδίες και την Βραζιλία με αποτέλεσμα μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην Ελλάδα σήμερα ακούγεται και το ότι το ζήτημα της κρίσης θα λυθεί πανευρωπαϊκά και τόνισε ότι από την στιγμή που συμμετέχεις και διαπραγματεύεσαι στην ΕΕ αποδέχεσαι και τα πλαίσιά της.

Τέλος επεσήμανε πως ακόμα και σήμερα που έχει δεχθεί πλήγματα η μεταποίηση στην Ελλάδα, και ιδίως τμήματά της με σύγχρονη τεχνολογία, η χώρα έχει σοβαρές αναπτυξιακές δυνατότητες και δεν είναι σωστή η άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment