Πολιτική

Παπαρήγα: «Κάλπικη η αντίσταση του Πρωθυπουργού»

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να έχει εκλογική δύναμη για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Διαπραγματεύεται και αυτός για τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, χώρια το ότι έχει την φιλοδοξία να πει ότι παίζει ιδιαίτερο, διεθνή ρόλο”, επισήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ

Σε σημερινές δηλώσεις της με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «έχει ιστορική ευθύνη πραγματικά ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή την μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση, να την κάνει όσο γίνεται πιο αδύναμη και βεβαίως να μην επιτρέψει και τα παιχνίδια του κ. Σαμαρά».

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ουσία της συζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα.

Αναφερόμενη στη στάση του κ. Παπανδρέου η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να έχει εκλογική δύναμη για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Οι διαπραγματεύσεις που κάνει, τόνισε η κ. Παπαρήγα, είναι κίνδυνος-θάνατος για το λαό. «Και επομένως -συνέχισε- η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που είναι τώρα κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει τέτοια δύναμη, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το νομιμοποιήσει ως διαπραγματευτή υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων».

Σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να θεωρηθεί και συνεισηγητής με όλους τους άλλους, που ζήτησαν να προχωρήσουν μέτρα και κυρώσεις στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείμματα και χρέη πάνω από τους όρους που καθορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Το πρώτο που αποφάσισαν είναι καινούργια βάρβαρα μέτρα» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «η κούρσα του ανταγωνισμού διενεργείται πριν απ’ όλα στη μετατροπή της εργατικής δύναμης σε ακόμη πιο φθηνή» και πρόσθεσε: «Η Γερμανία πέρασε αυτό που ήθελε, σε συνεννόηση βέβαια και με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες μέσα στην ΕΕ, συμφώνησε όμως σε αυτό και ο κ. Παπανδρέου».

Related posts

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Peristeri News

Leave a Comment