PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013»


Με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε νωρίτερα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε νωρίτερα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να βάλει τέλος στις φημολογίες για πρόωρες εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

«Η ίδρυσή μας ήρθε να εκφράσει οράματα του ελληνικού λαού και της Ελλάδας, να ικανοποιήσει την ανάγκη εκπροσώπησης ενός τμήματος του λαού που ήταν στο περιθώριο. Τριάντα επτά χρόνια μαζί, είμαστε μία γροθιά, δώσαμε αγώνες για αξίες που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Αγώνες για τη Δημοκρατία» σημείωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της αναφοράς του στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1974.

Ο κ. Παπανδρέου εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ «θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της», θέλησε να βάλει μία τελεία στις φημολογίες περί πρόωρων εκλογών: «Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κρίση έπληξε την Ελλάδα αλλά αφορά συνολικά την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη ισχυρής αναπτυξιακής στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Οφείλουμε όλοι μας (σ.σ.: τα κράτη μέλη) να αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά με υπευθυνότητα αλλά η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει ισχυρή αναπτυξιακή στρατηγική. Η Ευρώπη της λιτότητας δεν έχει μέλλον».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τις ευθύνες τους για τη διόρθωση των φαινομένων της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, ενώ σχετικά με το φλέγον θέμα του νόμου για την εκπαίδευση τόνισε πως «θα προχωρήσουμε με διάλογο αλλά ασυμβίβαστοι προς το στόχο. Τα πανεπιστήμια είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν στην κοινωνία. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά περιουσία του ελληνικού λαού».

Μιλώντας, εξάλλου, για πράσινη ανάπτυξη που «θα σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πάντες σε κοινή πορεία για «να φύγουμε από την Ελλάδα του παρασιτισμού. Τα βάρη να κατανέμονται ισομερώς. Δίνουμε τη μάχη για ένα νέο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο και αφήνουμε πίσω τις αδιαφανείς διαδικασίες» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε τεράστιες δυνατοτήτες στον τουρισμό, στην ναυτιλία, στο ανθρώπινο δυναμικό. Με εμπνέει, όπως εσάς, η θέληση να προσφέρουμε μια πιο δίκαια, πιο παραγωγική, πιο σωστή Ελλάδα στα παιδιά μας».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου μετέφερε μήνυμα στήριξης του πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ προς τους Έλληνες, θυμίζοντας ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου έλαβε το νορβηγικό διαβατήριο, όταν η χούντα του αφαίρεσαι την υπηκοότητα και ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη συμπαράσταση στους Νορβηγούς μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε η χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment