PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Εμείς έχουμε κάνει τα απαραίτητα για να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας»



“Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να κουβαλήσει το βάρος όλης της Ευρώπης”

«Πρόκειται για το πλέον καθοριστικό σημείο για την πορεία της Ευρώπης. Οι αγορές λένε αυτό που λέω και εγώ: Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να κουβαλήσει το βάρος όλης της Ευρώπης και των υπολοίπων προβλημάτων που έχει η Ευρώπη», λέει ο κ. Παπανδρέου και προειδοποιεί ότι αν θέλουν να μην «χτυπήσει» για τα καλά η κρίση την πόρτα Ιταλίας και Ισπανίας πρέπει να βρεθεί ΤΩΡΑ λύση.

«Πρέπει να δούμε τα ευρύτερα ζητήματα. Αν τα spreads στην Ιταλία και την Ισπανία ανεβαίνουν, αυτά τα ζητήματα δεν πρόκειται να λυθούν με την προσπάθεια της Ελλάδας να επιλύσει τα εσωτερικά της προβλήματα», δήλωσε.

«Εμείς έχουμε κάνει τα απαραίτητα για να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Υπάρχουν συγκεκριμένα συστημικά ζητήματα εντός της ευρωζώνης που πρέπει να επιλύσουμε, καθώς έχουμε ενιαίο νόμισμα αλλά ξεχωριστή δανειστική πολιτική, διαφορετική φορολογική πολιτική, διαφορετικές ανταγωνιστικότητες στις οικονομίες μας», είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Σε σημείο- τομή για την διάσωση της βρίσκεται η ευρωζώνη και στην Σύνοδο Κορυφής πρέπει να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για να μην «βουλιάξει», ήταν το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο στην Σύνοδο Κορυφής με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ποιον θέλουν αρχηγό στην Κεντροαριστερά

Peristeri News

Συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Peristeri News

Σκρέκας: Πρόστιμα 305.000 ευρώ σε τρεις servicers

Peristeri News

Leave a Comment