PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Είμαστε αποφασισμένοι για αλλαγές, όσο επώδυνες κι αν είναι»


Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος είναι μια οριστική συνεργασία και συνολική λύση για το πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Δίνοντας έμφαση στην οικονομική συνεργασία στην Ευρωζώνη και στη σωστή διακυβέρνηση για την ενίσχυση του ταμείου στήριξης ESFS, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «γνωρίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε λάθη στον θεσμικό σχεδιασμό της», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε εμπιστοσύνη, ηρεμία και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Κινούμαστε προς τα εμπρός με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το δημόσιο τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για την Ελλάδα και τη Ευρώπη» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε εμπιστοσύνη και ηρεμία στις αγορές».

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο και με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment