PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Δεν δραπετεύω από τα προβλήματα»


Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

“Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία, μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων”, τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News” και χαρακτηρίζει “αστεία πράγματα” τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής.

“‘Εδωσα και δίνω όλο τον εαυτό μου για να αποφύγει η χώρα μου την χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω”, αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Γ. Παπανδρέου και δηλώνει έτοιμος να τον κρίνουν ξανά οι πολίτες, όποτε χρειαστεί.

Υπογραμμίζει ότι, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και προσθέτει πως “ήττα” για τον ίδιο είναι να μην μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη για την αλλαγή της Ελλάδος. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα εξαρτηθεί από ένα μεμονομένο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά από το αν η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

“Εχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών”, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι “η σωτηρία της χώρας είναι υπόθεση του λαού και όχι κάποιας πεφωτισμένης πολιτικής ελιτ”.

“Παρά τρίχα γλυτώσαμε τη χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων, βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης. Αν η πορεία αυτή αμφισβητηθεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευθούν οι θυσίες των Ελλήνων, η σημερινή σταθερότητα και το ομαλό μέλλον της χώρας”, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου.

Εκτιμά ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και τονίζει ότι η “χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα τις φέρει σε πέρας, χωρίς να λογιαριάζουμε το δήθεν πολιτικό κόστος. Το 2013 η κατάσταση στη χώρα θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχουμε μπει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά”.

“Δεν υπάρχει πιθανότητα υπογραφής νέου μνημονίου, απλούστατα γιατί δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο”, αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: “Αν συνεχίσουμε αταλάντευτοι, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα, το 2013, με τη λήξη του μνημονίου, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα όπως οι άλλες, που θα δανείζεται πια μόνο από τις αγορές για να ικανοποιεί της δανειακές της ανάγκες”.

Ο κ. Παπανδρέου αποδίδει στον Αντώνη Σαμαρά διγλωσσία, γιατί “άλλα λέει μέσα και άλλα έξω”, επικρίνει τα κόμματα της αριστέρας ότι “εγκλωβίζονται σε λογικές μικροκομματικής αντιπαράθεσης, στείρας άρνησης της πραγματικότητας και κάθε συνεργασίας”, ενώ στον Γ. Καρατζαφέρη, αναγνωρίζει ότι “συντάχθηκε υπεύθυνα για τη σωτηρία της χώρας”, παρότι, όπως λέει, “μας χωρίζουν καθοριστικής σημασίας πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές σε πολλά θέματα”.

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα θέματα διαφάνειας, τονίζει ότι “λάβαμε και λαμβάνουμε επιπλέον νομοθετικά μέτρα για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας, από το πραγματικό “πόθεν έσχες”, εως τον νόμο “διαύγεια” στο διαδίκτυο. Στη Βουλή, συγκροτούμε πραγματικές Εξεταστικές Επιτροπές, προκειμένου να διευρευνηθούν και αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιους, αυτές υπάρχουν”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment