PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου : «Απαράδεκτες οι σκέψεις για επίτροπο στη χώρα»



Κατάθεση ενός ενιαίου πακέτου στη διαπραγμάτευση με την τρόικα υπό τη μορφή εναλλακτικών προτάσεων στις αξιώσεις της ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Κατάθεση ενός ενιαίου πακέτου στη διαπραγμάτευση με την τρόικα υπό τη μορφή εναλλακτικών προτάσεων στις αξιώσεις της ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις όποιες σκέψεις για ορισμό επιτρόπου στη χώρα μας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τίθεται καν ως θέμα συζήτησης από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις αντιρρήσεις του στο θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και της μείωσης του κατώτερου μισθού και μάλιστα του αποδίδεται η φράση πως «το μισθολογικό κόστος δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα».

Κατέστησε σαφές ότι οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές μας θα πρέπει να συνεχιστούν και παρατήρησε ότι «η επιτυχής για τα συμφέροντα της χώρας ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας, θα δώσει ρευστότητα στην οικονομία, σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη, τον καταθέτη και τον επενδυτή».

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσοχή στην προστασία των μισθωτών και σχολίασε ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πληροφορίες τον εμφανίζουν να προτείνει στους συνομιλητές του να συναντήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο η πρότασή του αυτή δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να υιοθετηθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Ο κύριος Παπανδρέου ήταν κατηγορηματικός στο θέμα των μετοχών των τραπεζών. Προειδοποίησε ότι η θέση του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ είναι κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές και δικαίωμα ψήφου.

Στην ίδια σύσκεψη επέμεινε ότι τα κόμματα πρέπει να στηρίζουν την κυβέρνηση. «Οχι στήριξη α λα καρτ», είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της παρατήρησε: «Οι υπουργοί πρέπει να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες».

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανέφεραν ότι δεν ετέθη θέμα υπογραφών στο τραπέζι της συζήτησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment