PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάνω από 3.100 οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα


Ομαλά εξελίσσεται σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Αττική.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, μέχρι και την Τρίτη είχαν κατατεθεί συνολικά 3.130 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.157 στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.136 στον δήμο Μαραθώνα, οι 524 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 313 στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών υπάρχουν χρηστικές πληροφορίες, σε θέματα Υποδομών και Μεταφορών, για κάθε ενδιαφερόμενο – πληγέντα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση αφορά εφάπαξ επίδομα ύψους 5.000 ευρώ (ή 6.000 ευρώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους) και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους. (Έντυπο επιχειρήσεων, Έντυπο κατοικίας)

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Περισσότερα από 420 φυσικά πρόσωπα και 27 επιχειρήσεις έχουν λάβει το επίδομα για τους πληγέντες

Περισσότερα από 400 φυσικά πρόσωπα και 27 επιχειρήσεις έχουν λάβει το έκτακτο εφάπαξ επίδομα για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το επίδομα έως χθες, Τρίτη, είχε καταβληθεί:

  • Σε 426 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν λάβει συνολικά  1.957.001,98 ευρώ
  • Σε 27 επιχειρήσεις, στις οποίες έχουν καταβληθεί συνολικά 184.000 ευρώ.

Η όλη διαδικασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς, όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment