PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάνω από 2.500 πρόσφυγες διασώθηκαν στο Αιγαίο το τελευταίο τριήμερο


Συνολικά 2.561 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα και τη FRONTEX, αλλά και από ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, σε 69 περιστατικά διάσωσης στο Αιγαίο από τις 7:30 της 16ης Οκτωβρίου έως τις 7:30 σήμερα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης έγιναν συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, της Καλολίμνου, της Κω και της Μεγίστης.

Στο ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα και συγκεκριμένα ένα αγοράκι επτά ετών στο Φαραμακονήσι και ένα βρέφος, μία 45χρονη, ένας 16χρονος και μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων στη Μεγίστη.

Ο θάνατος του επτάχρονου αγοριού στο Φαρμακονήσι επήλθε όταν έπεσε από σκάφος όπου επέβαιναν πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του. Οι θάνατοι του βρέφους, των δύο γυναικών και του 16χρονου επήλθαν στο περιστατικό της Μεγίστης, όπου ιδιωτικό ιστιοφόρο περισυνέλεξε 12 πρόσφυγες.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι αγνοούνται τέσσερα άτομα και μετά από έρευνες ανασύρθηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών και του 16χρονου, ενώ ο τέταρτος που εντοπίστηκε σώος πάνω στο νησί ήταν διακινητής και συνελήφθη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment