PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Panic button: Ξεκινάει πιλοτικά το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια


Έτοιμο για πιλοτική λειτουργία είναι το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια (panic button), που δημιουργήθηκε για την προστασία γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία θα έχει καταχωρημένα όλα τα στοιχεία και το ιστορικό των γυναικών που θα ζητήσουν να καταχωρηθούν στο σύστημα και με το ενεργοποίηση της εφαρμογής, με το πάτημα ενός κουμπιού στην ουσία, θα κινητοποιείται περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και θα σπεύδει για βοήθεια στο στίγμα που θα εκπέμπεται από το κινητό τηλέφωνο, έχοντας παράλληλα οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία σχετικά με την γυναίκα που καλεί με αυτόν τον «αθόρυβο» τρόπο για βοήθεια.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και υπογράφονται από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Συρεγγέλα, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με αυτές, όποια γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας επιθυμεί, μπορεί να προμηθευτεί προσωπικό κωδικό εισόδου στην ειδική πλατφόρμα και να «κατεβάσει» στο κινητό της τηλέφωνό τη σχετική εφαρμογή. Αυτό θα γίνεται στις Δομές Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, όπου οι υπάλληλοι θα καταγράφουν το ιστορικό και τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε γυναίκα που θα προσφεύγει εκεί για βοήθεια, καθώς και όλα τα στοιχεία της διαμονής και της εργασίας της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment