PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλήνιες: Βατό το θέμα της έκθεσης – Οι απαντήσεις


Πρώτη ημέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», που αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης κλήθηκαν αν σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Κατανοητό και βατό χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης για τις δεξιότητες και τα εφόδια για το μέλλον η φιλόλογος στο Κοινωνικό Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, Σίσσυ Κωνσταντάρα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα κείμενα ως προς την προσέγγιση των ερωτημάτων έχουν ακριβώς τη ίδια δομή με τα περσινά.

Το ερώτημα στο ποίημα του Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» ήταν κάτι αναμενόμενο. Πιθανόν η περίληψη του κειμένου (Θέμα Α1) να δυσκολέψει τους υποψηφίους, εκτιμά η κ. Κωνσταντάρα.

Δείτε εδώ τα θέματα. Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη (15/06) αρχίζουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) με τα Νέα Ελληνικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment