PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν τα self test οι μαθητές


Με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις προ των πυλών, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα κληθούν να τηρήσουν μαθητές και καθηγητές, με σκοπό την προστασία τους από τον κορωνοϊό, διευκρινίζοντας όσα πρέπει να γνωρίζουν για self test και χρήση μάσκας.

Όπως σημείωσε η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέχρι το προσεχές Σάββατο, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από 2 self test. Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου.

Τι ισχύει αν το self test βγει θετικό

Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, οι υποψήφιοι θα πρέπει μέσα σε 3 ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν, ωστόσο, αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκα από όλους

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε, παράλληλα, ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους επιτηρητές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Σημειώνεται πως, στο ίδιο πλαίσιο, εξακολουθούν να ισχύουν και τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως ο επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, η αποφυγή συγχρωτισμού, αλλά και η τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής, καθώς και ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών.

«O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20;»

Η υπουργός απάντησε, όμως, και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20;». Συμπλήρωσε, άλλωστε, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment