PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδικές: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μάθημα με οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Στους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα δόθηκαν κείμενα των συγγραφέων Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο «Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας» και Κώστα Ε. Τσιρόπουλου με τίτλο «Γράφειν» καθώς και ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση».

Στους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το παλαιό σύστημα δόθηκε άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με τίτλο «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».

Δείτε αναλυτικά τα θέματα εδώ:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (νέο σύστημα)
Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (παλαιό σύστημα)

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment